Liderul PNL Iaşi, deputatul Marius Bodea, a declarat că mitingul PSD de la Iaşi programat în 9 mai este o greşeală majoră făcută de Liviu Dragnea, explicând că "nu te duci într-un oraş unde s-a dovedit că atmosfera îţi este ostilă decât dacă vrei să provoci".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marius Bodea a afirmat, într-o conferinţă de presă, că Liviu Dragnea şi PSD "se joacă cu focul" prin anunţul că vor să facă miting la Iaşi cu 40.000 de oameni, adăugând că liderul social-democrat "nu suportă că pe 20 aprilie a fost umilit la Iaşi şi a fugit cu duba, ca un dictator de carton".

"Liviu Dragnea şi PSD-ul se joacă cu focul, atunci când spun că vor să organizeze un miting-mamut la Iaşi, în pur stil PSD-ist. Este o greşeală majoră. Există un singur motiv pentru care se întâmplă asta: Dragnea vrea să se răzbune pe ieşenii de bună credinţă care au protestat împotriva sa pe 20 aprilie. Nu suportă ideea că a fost umilit la Iaşi şi a fugit cu duba, ca un dictator de carton, în acorduri de alămuri. Nu te duci acolo unde s-a dovedit că atmosfera îţi este ostilă decât dacă vrei să provoci. Sper că PSD-ul nu are vreun plan ticălos să repete, la Iaşi, 10 august", a afirmat liderul filialei municipale Iaşi a PNL, Marius Bodea.

Totodată, el a solicitat filialei ieşene a PSD să nu creeze o atmosferă tensionată în oraş, precizând că "nu este de joacă atunci când atmosfera este una atât de inflamată".

Pe de altă parte, liderul liberal ieşean a spus că nu este normal ca PSD să blocheze centrul oraşului într-o zi lucrătoare, afirmând că o astfel de acţiune putea avea loc în week-end.

Şeful PSD Iaşi, Maricel Popa, declara, joi, pentru News.ro că social-democraţii vor organiza în 9 mai la Iaşi un eveniment regional, de Ziua Europei, cu 40.000 de oameni, în prezenţa lui Liviu Dragnea, adăugând că nu se aşteaptă să apară incidente.

"Vrem să sărbătorim Ziua Europei. Va fi un concert folcloric, va veni şi Cenaclul Flacăra, vor fi şi cântece patriotice. Vor participa zeci de mii de oameni, din Iaşi, dar şi din celelalte judeţe ale Moldovei. Noi sperăm să fie peste 40.000 de oameni", afirma Maricel Popa.

Întrebat dacă acţiunea PSD de la Iaşi nu prezintă riscuri, după ce, tot la Iaşi, Liviu Dragnea a fost huiduit de câteva sute de oameni la conferinţa judeţeană PSD Iaşi din 20 aprilie, Maricel Popa preciza că nu se aşteaptă la incidente şi că vor fi luate măsuri de siguranţă.

Pe reţelele sociale, ieşenii critică vehement ideea PSD de a organiza un miting regional în oraş, unii dintre ei afirmând că "evenimentul pus la cale de PSD pe 9 mai sună a provocare".

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.