Conducerea PNL Buzău respinge acuzaţiile potrivit cărora consilierii PNL ar fi blocat proiectul privind reabilitarea infrastructurii rutiere, inclusiv piste pentru biciclişti, pe coridoarele de transport public în Buzău, prin depunerea unor plângeri penale care au dus la suspendarea de către AMPOR a plăţilor. "Primarul Buzăului, Constantin Toma, încearcă să acopere greşelile pe care le face, conştient sau nu, la conducerea primăriei, acuzând opoziţia că blochează proiectele de infrastructură", afirmă liderul PNL Buzău, Gabriel Avrămescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"PNL Buzău respinge categoric acuzaţiile făcute de primarul pesedist Constantin Toma conform cărora consilierii PNL au blocat proiectul «Reabilitarea infrastructurii rutiere, inclusiv piste pentru biciclişti, pe coridoarele deservite de transportul public în Buzău». Primarul Buzăului, Constantin Toma, încearcă să acopere greşelile pe care le face, conştient sau nu, la conducerea primăriei, acuzând opoziţia că blochează proiectele de infrastructură. Partidul Naţional Liberal Buzău nu se va opune niciodată proiectelor de dezvoltare de care oraşul are atât de mare nevoie, însă va fi extrem de atent la modul în care administraţia pesedistă cheltuie banii publici proveniţi din taxele şi impozitele plătite de buzoieni”, se arată într-un comunicat de presă remis, miercuri, de preşedintele PNL Buzău, deputatul Gabriel Avrămescu.
 
Ca urmare a ultimelor evenimente ce au dus la blocarea plăţilor de către Autoritatea de Management a PORşi a declaraţiilor primarului Constantin Toma conform cărora un consilier din opoziţie ar putea fi cel care a depus o plângere penală, conducerea PNL Buzău a transmis că niciun consilier local PNL nu a încercat blocarea unui proiect prin depunerea unei plângeri penale. 
 
"Primarul Constantin Toma trebuie să adopte transparenţă totală pentru a clarifica această situaţie, iar dacă alege contrariul, atunci ştim că de fapt totul este o mascaradă pentru a-şi ascunde neregulile din acest proiect. Prin acest demers, care nu-i face cinste, primarul Constantin Toma maschează de fapt greşelile pe care le face de la conducerea primăriei şi se ascunde în spatele unei victimizări monstruoase. De ce se victimizează primarul Constantin Toma dacă este convins că proiectul este corect implementat? Vrea oare primarul Constantin Toma să intimideze procurorii? Acestea sunt întrebările la care primarul ar trebui să răspundă. Nu să facă acuzaţii nefondate la adresa consilierilor locali”, a adăugat Avrămescu.
 
Luni, primarul municipiului Buzău, Constantin Toma (PSD), a anunţat că AMPOR a decis suspendarea plăţilor în cel mai mare proiect de reabilitare a infrastructurii rutiere de la nivelul municipiului Buzău, cu o valoare de aproximativ 20 milioane de euro, din care s-au plătit deja 43 la sută.
 
Miercuri, o parte din parlamentarii PSD, în frunte cu ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, au transmis mesaje de susţinere pentru Constantin Toma.
 
"Buzăul nu a mai avut demult un primar bun, energic şi cu viziune, aşa cum este Constantin Toma. De la începutul primului mandat şi până acum Buzăul este un alt oraş, mai verde, mai curat, cu infrastructură modernizată, cu şcoli în secolul XXI. Sunt multe realizările echipei Toma, le ştiţi şi Dvs. foarte bine. Acum câteva zile s-a petrecut un eveniment cel puţin ciudat: după recepţii şi plăţi făcute fără nicio problemă, AM POR anunţă sistarea plăţilor europene pentru cele trei artere de maximă importanţă ale oraşului. Se pare că ura faţă de un om contează pentru unii mai mult decât binele oraşului în care locuiesc”, a scris pe Facebook ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, preşedinte interimar al PSD Buzău.
 
De asemenea, în mesajul său, Romşcanu a condamnat faptul că primarul în funcţie este criticat de adversarii politici.
 
"Un electron liber care mimează politica prin judeţul nostru îl înfierează pe primar cu orice ocazie şi motiv. Îţi trebui multă neruşinare şi puţină minte să foloseşti tribuna de politician pentru scandal permanent în loc de a sprijini comunitatea care te-a ales...”, a mai scris Romaşcanu.
 
Mesaje similare de susţinere a primarului Constantin Toma au publicat miercuri şi deputaţii social-democraţi Romeo Lungu şi Laurenţiu Ţepeluş.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.