Liderul filialei Iaşi a PNL, deputatul Marius Bodea, susţine că gruparea PSD-ALDE-Chirica şi-a pierdut legitimitatea în municipiu, obţinută prin vot în 2016, în condiţiile în care la europarlamentare partidele din opoziţie au luat împreună peste 60 la sută din voturi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marius Bodea afirmă, într-un comunicat de presă, că primarul Mihai Chirica este condamnat să administreze Iaşiul fără a avea suportul popular, după ce candidatul pe care l-a susţinut ”frenetic”, independentul George Simion, a obţinut în Iaşi doar doi la sută la alegerile de duminică.

Liderul filialei municipale Iaşi a PNL afirmă totodată că PSD a obţinut o treime din voturile de la alegerile din urmă cu doi ani, în timp ce ALDE a înregistrat pe municipiu doar trei la sută.

„Primarul Chirica este condamnat să administreze oraşul fără a avea suportul popular. Candidatul pe care l-a susţinut frenetic şi căruia i-a dat Primăria ca sediu de campanie a obţinut puţin peste doi la sută. PSD Iaşi a obţinut o treime din numărul de voturi de la alegerile parlamentare, iar ALDE nici nu a atins pragul de intrare în legislativul european. Avem un viceprimar ALDE dintr-un partid fantomă şi o majoritate PSD care îl sprijină pe primarul Chirica fără legitimitate. Cred că e de la sine înţeles că vremea deciziilor samavolnice, cum ar fi înstrăinarea patrimoniului oraşului sau eventuale împrumuturi pe spinarea ieşenilor, trebuie să înceteze”, a spus deputatul liberal Marius Bodea.

Cât priveşte scorul PNL din municipiul Iaşi, Marius Bodea a spus că liberalii au luat cu 8.000 de voturi mai mult ca la alegerile parlamentare din 2016, dar că procentul PNL a fost totuşi mai mic ca în urmă cu doi ani, pe fondul prezenţei masive la vot în municipiu, o parte din voturi mergând către USR-PLUS.


Alegerile din municipiul Iaşi au fost câştigate de USR-PLUS, cu 37 la sută, pe locul doi fiind PNL – 18,58%. USR-PLUS, PNL şi PMP au obţinut împreună peste 60 la sută din voturi în municipiul Iaşi.

PSD s-a clasat pe locul al treilea, 15,17 la sută, iar ALDE a obţinut trei la sută.

La alegerile parlamentare din 2016, PSD şi ALDE au obţinut împreună peste 50 la sută din voturi, cele două formaţiuni asigurând majoritatea atât în consiliul local, cât şi în cel judeţean.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.