Bugetul judeţului Iaşi a fost aprobat miercuri de către consilierii judeţeni, după două ore de dezbateri tensionate, şeful Consiliului Judeţean, liberalul Costel Alexe, precizând că vor fi alocate fonduri pentru toate obiectivele importante care aduc dezvoltare judeţului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Proiectul de buget a fost votat de consilierii PNL şi PMP, în timp ce reprezentanţii PSD şi USR s-au abţinut.
Bugetul general al judeţului Iaşi pentru 2023 prevede venituri de 1,37 miliarde de lei şi cheltuieli de 1,63 miliarde de lei. 
Conducerea CJ Iaşi a explicat că deficitul bugetului general consolidat, în sumă de 263,12 milioane lei, va fi acoperit din excedentul bugetului local cu suma de 205,55 milioane lei şi din excedentele bugetelor unităţilor finanţate integral sau parţial din venituri proprii cu suma de 57,57 milioane lei. 
Pentru dezvoltare se vor aloca anul acesta 392,7 milioane de lei, cu 90 de milioane de lei mai mult decât anul trecut. 
Unul dintre obiectivele CJ Iaşi pentru acest an este construirea de parcuri industriale. Astfel, în programul de investiţii apare suma de 9,88 milioane lei pentru Parcul Industrial Leţcani.
“Vom investi cu prioritate în infrastructura rutieră şi în modernizarea spitalelor şi a serviciilor sociale. Sunt convins că, odată cu noul Program Operaţional Regional şi banii pe care îi vom atrage pentru Centura uşoară de ocolire a Municipiului Iaşi, vom rezolva o parte din drumurile judeţene din zona metropolitană. Bugetul pe care l-am aprobat astăzi ne va asigura atât continuarea proiectelor pe care le avem în derulare, cât şi buna funcţionare a instituţiilor pe care le avem în subordine. Vom mobiliza resurse pentru toate obiectivele importante prin care urmărim să aducem dezvoltare judeţului nostru”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe.
Liderul grupului PSD din Consiliul Judeţean Iaşi, Cristrian Stanciu, a declarat că bugetul judeţului are "nuanţe accentuate de austeritate", el motivând că 88 la sută din venituri se duc pe cheltuieli de funcţionare şi doar 12 la sută pe investiţii. 
Cristian Stanciu a mai spus că este intrigat de faptul că nu au existat consultări în acest an între majoritatea PNL-PMP din Consiliul Judeţean şi reprezentanţii opoziţiei, respectiv PSD şi USR.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.