Liderii ieşeni ai USR-PLUS resping propunerea PNL privind formarea unor majorităţi în Consiliul Local şi Consiliul Judeţean, motivând că "alianţa cu pesedistul Mihai Chirica este exclusă".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele USR Iaşi, deputatul Cosette Chichirău, a declarat pentru News.ro că "orice alianţă cu pesedistul Mihai Chirica este exclusă" şi că reprezentanţii USR-PLUS din consiliu vor vota "proiectele bune pentru ieşeni, nu şi afacerile ilegale patronate de mafia care îl susţine".

Chichirău a afirmat că USR-PLUS va fi în opoziţie faţă de "sistemul transpartinic patronat de primarul Mihai Chirica şi de liderul liberal Costel Alexe".

"USR-PLUS a intrat în Consiliul Local şi în Consiliul Judeţean ca să blocheze tunurile mafiei pe care cei doi o protejează", a afirmat Chichirău.

La rândul său, deputatul USR Marius Bodea a afirmat că oferta liderilor liberali privind formarea alianţei de dreapta la Iaşi este "otrăvită" şi că USR-PLUS nu poate accepta o asemenea variantă.

"Este ca şi cum am face alianţă cu PSD. Până nu scapă liberalii de toţi pesediştii aduşi în partid nu avem ce să discutăm. Cât timp PNL este reprezentat la Iaşi de Chirica şi Alexe, o asemenea alianţă nu este posibilă. Nu putem uita nici de campania mizerabilă a PNL Iaşi împotriva USR-PLUS. Vii şi înjunghii, iar a doua zi propui alianţă. Nu se poate aşa ceva", a precizat deputatul USR Marius Bodea.

Liderul PNL Iaşi, Costel Alexe, ales preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, a afirmat marţi, într-o conferinţă de presă, că liberalii nu iau în calcul să facă la Iaşi vreo alianţă cu PSD şi că transmite un mesaj formaţiunilor de dreapta pentru constituirea unor majorităţi atât în Consiliul Local, cât şi în CJ.

"Vrem să ne vedem cu preşedinţii celor două formaţiuni politice, USR-PLUS şi PMP, pentru a constitui majorităţi largi, astfel încât în următorii patru ani să nu avem nicio sincopă în ceea ce priveşte dezvoltarea municipiului şi judeţului nostru", a spus Costel Alexe, ales preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi.

La rândul său, primarul Iaşiului, Mihai Chirica, a spus că puterea se împarte, el afirmând că Iaşiul a devenit capitala de dreapta a politicii din Moldova.

"USR face parte din opţiunile noastre pentru primele discuţii, alături de PMP. Chem partidele de dreapta la o discuţie sinceră şi onestă privind viitorul acestei comunităţi", a afirmat edilul Mihai Chirica.

PNL a câştigat alegerile în judeţul Iaşi, obţinând 52 de mandate de primari din 98 posibile.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.