Liderii USR PLUS Iaşi spun că retragerea lui Costel Alexe şi Mihai Chirica din funcţiile deţinute în PNL este "zero barat" şi că liberalii ar trebui să le ceară celor doi demisiile din fruntea Consiliului Judeţean şi de la Primărie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Copreşedintele USR PLUS, deputatul Cosette Chichirău, scrie, într-o postare pe Facebook, că nu este suficientă autosuspendarea lui Chirica şi Alexe din funcţiile de partid, ci este necesară demisia lor din funcţiile publice.

"Avem datoria să guvernăm municipiul şi judeţul Iaşi cu oameni oneşti şi competenţi, nu să le blocăm cu problemele penale ale unor domni cocoţaţi în funcţii înalte dintr-un calcul politic meschin. Domnule Orban, dragi colegi liberali, nu mai aveţi timp de gândit. Au trecut luni de zile de când cei doi sunt inculpaţi. Scuza subţire a aducerii dlui Chirica în PNL a fost să aveţi guvernare locală şi centrală de aceeaşi culoare, ca să meargă proiectele Iaşului brici! Vi se pare că merge ceva în Iaşi? Vi se pare că cei doi inculpaţi au trimis vreun proiect mare al Iaşului către guvern?", susţine deputatul Cosette Chichirău.

Ea precizează că ieşenii nu mai au timp de pierdut aşteptând după doi inculpaţi şi după un partid care îi protejează.

"Retrageţi sprijinul politic inculpaţilor şi haideţi să lăsăm Iaşiul să respire şi să se dezvolte", adaugă Cosette Chichirău.

La rândul său, senatorul Marius Bodea scrie, tot pe Facebook, că "retragerea din funcţiile de la partid e praf în ochi, e nimic, e zero barat".

"Doi moroi de care toată lumea se ţine departe vor ţine oraşul şi judeţul blocate. Este varianta de coşmar pe care am putea-o trăi, cu aceşti doi indivizi a căror atenţie va fi în totalitate acaparată de frica de puşcărie. Or să se răzvrătească consilierii judeţeni sau locali ai PNL împotriva şefilor ca să le ia puterea din mâini şi să voteze proiecte bune pentru ieşeni? Vor lăsa Chirica şi Alexe cu adevărat frâiele puterii ca să se poată constitui o alianţă de guvernare locală legitimă, cu ei doi scoşi în afară?", susţine senatorul Marius Bodea.

El consideră că singurul lucru decent pe care conducerea PNL îl poate face este să le ceară să demisioneze din fruntea Primăriei şi a Consiliului Judeţean Iaşi.

"Să vedem acum, cu adevărat, şi cât mai cântăreşte cuvântul Preşedintelui Iohannis în PNL", mai spune Marius Bodea.

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, fostul ministru al Mediului Costel Alexe, a anunţat miercuri că a fost plasat sub control judiciar în dosarul în care este acuzat de luare de mită şi instigare la delapidare. El a afirmat că s-a autosuspendat de la conducerea PNL Iaşi, dar va rămâne preşedinte al Consiliului Judeţean.

La rândul său, primarul Mihai Chirica este urmărit penal într-un dosar privind concesionarea unui teren al Primăriei. De asemenea, edilul ieşean a fost trimis în judecată la începutul acestui an de către DNA, într-un dosar care vizează achiziţionarea unor autoturisme de către Primăria Iaşi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.