Plenul reunit al Parlamentului s-a reunit, joi, cu ocazia împlinirii a 32 de ani de la Revoluţia Română din Decembrie 1989. Şedinţa de plen reunit a început cu un moment de reculegere pentru martirii Revoluţiei române.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

Şedinţa solemnă are loc înainte de plenul comun în care se va adopta proiectul bugetului de stat pe 2022. 

Deputatul PSD Adrian Solomon a declarat că, la 32 de ani de la Revoluţie română, ”parcă vorbim cu timiditate despre revoluţie.

”Vorbim cu multă timiditate despre cee ace românii au înfăptuit acum 32 de ani, şi anume schimbarea unui regim totalitar, care vreme de 45 de ani a condus această ţară, dar maim ult decât atât, a încălcat drepturile şi libertăţile cetăţenilor din România. Regimul dictatorial al lui Ceauşesc adusese întrega naţiune la exasperare”, a spus deputatul, afirmând că revolta din Timişoara, din Bucureşti şi din alte oraşe au descătuşat toate energiile positive ale poporului român, împotriva unui regim care îşi trăia ultimele clipe.

Deputatul PNL Ben Oni Ardelean a declarat că este o ruşine faptul că la 32 de ani de la Revoluţie, Dosarul Revoluţiei nu este terminat. 

”Libertatea, triumful libertăţii a reprezentat, în acel moment, oaza de speranţă şi scânteie pe care România a avut-o”, a spus Ardelean, amintind despre momentul de la Timişoara, când oamenii au îngenunchiat şi au rostit Tatăl Nostru şi au cântat imnurile Revoluţiei. 

Senatoarea USR Anca Dragu a spus că ”este trist că nici până astăzi nu ştim cine s-a făcut vinovat de crimele de la Revoluţie”, afirmâmnd că 1.166 dintre români şi-au pierdut viaţa în oraşele declarate martir. 

”Trebuie să ne gândim cu recunoştinţă la cei care şi-au dat viaţa pentru a face posibile aceste idealuri şi să ne asigurăm că aceste idealuri devin realitate”, a mai spus Anca Dragu, afirmând că după 32 de ani, ”luptăm zi de zi pentru păstrarea şi consolidarea valorilor democratice”. 

Deputatul AUR George Simion a declarat de la tribuna plenului că, din păcate ”sistemul din România şi aşa-zisa democraţie a eşuat, pentru că nu a reuşit să facă dreptate pentru victime”.

„Ion Iliescu şi clica lui care a pus mâna pe putere nici acum nu au ajuns în închisori, unde le e locul, şi la lada de gunoi a istoriei”, a mai spus Simion.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.