Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, marţi seară, că va avea loc o şedinţă de Guvern comună la Kiev, unde vor fi abordate mai multe chestiuni, atât economice, cât şi de securizare a frontierelor. Premierul se va întâlni şi cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marcel Ciolacu a declarat, marţi seară, la România TV, că a revenit din Israel şi se pregăteşte pentru o şedinţă de Guvern comună la Kiev.

”În aceste zile va avea loc şedinţa, unde voi avea întâlnire şi cu preşedintele Parlamentului şi nu în ultimul rând şi cu preşedintele Zelenski”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Întrebat despre agenda şedinţei, Ciolacu a afirmat: ”Avem mai multe memorandumuri, avem şi de finalizat memorandumul cu licenţierea în cazuri de export, pe care eu am trecut-o deja prin Guvern, protejând fermierii români. Avem şi un proiect european, deja avizat de către Comisie, de peste 1.000.000.000 euro pentru securizarea punctelor de frontieră cu Ucraina, este un proiect pilot finanţat de Uniunea Europeană”.

Prim-ministrul a explicat că există şi memorandumuri în domeniul sănătăţii, mai mulţi miniştri urmând a participa alături de el.

”Sunt însoţit de foarte mulţi miniştri şi chiar este o şedinţă foarte concretă şi punctuală. Inclusiv să închidem o dată discuţia în ceea ce priveşte limba moldovenească”, a mai afirmat premierul.

Preşedintele Volodimir Zelenski a fost la Bucureşti, în 10 octombrie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.