Secretarul geneal al PNL Robert Sighiartău a convocat pentru sâmbătă seară, de la ora 19:00, Biroul Politic al partidului, şedinţa fiind ulterior anulată de către preşedintele PNL Ludovic Orban, care a considerat că şedinţa nu a fost convocată statutar. Un al treilea SMS transmis membrilor conducerii liberale anunţa că BPN este amânat pentru o dată ulterioară, din cauza desfăşurării negocierilor pentru formarea unei coaliţii de guvernare, au relatat pentru News.ro surse din PNL. De altfel, discuţiile PNL-USR PLUS-UDMR au fost suspendate aproximativ o oră pentru calificarea situaţiei din PNL.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Schimbul de mesaje s-a făcut prin Secretariatul general al PNL.

”Bună ziua! Se convoacă şedinţa BPN astăzi, la ora 19:00, prin sistem videoconferinţă. Datele pentru conectare vă vor fi trimise în timp util”, este mesajul transmis de Sighiartău prin SMS membrilor forului de conducere al PNL.

Ulterior, liderul PNL Ludovic Orban a transmis un alt mesaj în care contesta modul de convocare a şedinţei.

”Vă transmit acest mesaj important din partea domnului Preşedinte Ludovic Orban:  Biroului Politic Naţional al PNL va fi convocat de preşedintele PNL, Ludovic Orban, la finalizarea negocierilor care se află în acest moment în desfăşurare. BPN convocat în această seară (ora 19), NU s-a realizat în mod statutar, întrucât NU a fost convocat de preşedintele PNL. Ludovic Orban”, este conţinutul mesajului. Apropiaţi ai liderului liberal afirmă că persoanele din conducerea PNL care au convocat şedinţa BPN au folosit abuziv sistemul de SMS al partidului, fără să aibă îndeplinite condiţiile de convocare a  BPN.

Un al treilea mesaj transmis tot prin intermediul secretariatului este: ”Bună seara. Având în vedere faptul că negocierile privind coaliţia de guvernare nu s-au finalizat şedinţa BPN se amână pentru o dată ulterioară”. 

Conform Statutului PNL, BPN se întruneşte lunar sau ori de câte ori este nevoie la convocarea preşedintelui partidului, a mai mult de jumătate din membrii BEx, a mai mult de un sfert dintre membrii săi sau mai mult de jumătate dintre preşedinţii Birourilor Politice Judeţene.

Pierderea, la negocierile cu USR PLUS şi cu UDMR, a unor ministere considerate importante i-a atras liderului PNL Ludovic Orban critici din partea unora dintre colegii de partid pe tot parcusrul zilei de vineri, acestea accentuându-se în urma anunţului oficial conform căruia ministere precum Transporturi, Dezvoltare, Justiţie, Fonduri Europene au fost cedate. Orban a fost acuzat că a acceptat astfel de concesii pentru a-şi asigura preşedinţia Camerei Deputaţilor.

Robert Sighiartău este printre cei care au polemizat cu preşedintele partidului şi în momentul discuţiilor interne privind varianta în care Ludovic Orban urma să fie propus premier.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.