Secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase, a solicitat, joi, primarului general al Municipiului Bucureşti, Gabriela Firea, primarilor celor şase sectoare din Capitală, precum şi primăriilor din judeţul Ilfov să identifice urgent spaţii izolate de cazare, destinate carantinării, şi să ia rapid toate măsurile necesare pentru prevenirea răspândirii infecţiei cu coronavirus (COVID – 19) şi pentru protejarea populaţiei. Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a afirmat, joi, că a cerut Guvernului, încă de marţi, fonduri pentru închirierea de noi spaţii pentru carantină, întrucât cele 300 de locuri pregătite sunt deja ocupate. Bădulescu spune că încă nu s-a primit niciun răspuns şi nu există deocamdată o soluţie, iar persoanele care aşteaptă triajul aşteaptă în Aeroportul Otopeni şi 4-5 ore.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Bădulescu: Am carantinat undeva la 300 de persoane. Din acest moment noi nu mai avem capacitatea să introducem în carantină instituţionalizată pe nimeni/ Alaltăieri am solicitat Guvernului alocarea de fonduri în vederea închirierii; nu avem răspuns

“Fac un apel urgent la Primăria Capitalei, la primăriile de sector din Bucureşti şi din judeţul Ilfov să îşi constituie Comitetele pentru Situaţii Speciale de Urgenţă şi să identifice rapid spaţii izolate de cazare, destinate carantinării, pe care să le pună la dispoziţia Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă şi să comunice situaţia exactă a acestora Grupului de Comunicare Strategică constituit de Guvernul României. Trebuie să lăsăm deoparte disputele politice mărunte şi personale şi să ne ocupăm în mod eficient de prevenirea răspândirii infecţiei cu COVID – 19”, a declarat Antonel Tănase.

Secretarul general al Guvernului a atras atenţia că Primăria Capitalei şi primăriile de sector din Bucureşti şi din judeţul Ilfov trebuie să respecte legislaţia în vigoare din domeniul managementului situaţiilor de urgenţă, precum şi hotărârile Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, în aceste momente în care populaţia este greu încercată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.