Secretarul de stat Florian Lixandru ar urma să primescă alte atribuţii de la ministrul Educaţiei, Ligia Deca, afirmă surse politice. Totodată, Deca ar urma să discute cu echipa sa de la minister ca mesajul să fie unui unitar, cel agreat în coaliţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit surselor politice, în şedinţa de miercuri a coaliţiei s-a discutat despre situaţia secretarului de stat Florian Lixandru, iar ministrul Ligia Deca a arătat că îi va schimba atribuţiile. 

De asemenea, ea a spus că va discuta cu echipa sa de la minister pentru ca toţi să aibă acelaşi mesaj, cel agreat în coaliţie.

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, i-a retras atribuţiile delegate secretarului de stat Florian Lixandru, după ce acesta a criticat public proiectele de legi înaintate de ministru partidelor şi a cerut dezbatere amplă, Lixandru precizând într-o postare pe Facebook că decizia este urmare a unui ”delict de opinie”. El reia afirmaţiile în care prezintă punctul de vedere al PSD referitor la legile educaţiei.

”Ceea ce ne dorim cu toţii este o dezbatere reală! Pentru un delict de opinie, azi mi s-au retras atribuţiile….”, a scris pe Facebook miercuri Lixandru.

„Începând cu data prezentului ordin se abrogă Ordinul nr 6.46/04.10.2022 privind delegarea unor atribuţii domnului secretar de stat Ionel Florian Lixandru”, prevede ordinul de ministru din 1 februarie, citat de G4media.

Întrebat la Parlament despre decizia ministrului Educaţiei de a-i suspenda atribuţiile secretarului de stat din Ministerul Educaţiei Florian Lixandru, Marcel Ciolacu a răspuns: ”Vom vedea explicaţiile doamnei ministru. Cum e normal, o să explice în interior”.

”Dacă doamna ministru a făcut acest lucru pentru că domnul Lixandru a spus că are alte păreri în ceea ce priveşte legile ( legile educaţiei, nr) ne aflăm în faţa unui fenomen, părarea mea, eu credeam că e uitat, arată a ceva, eu am trăit înainte de '89 şi am trait cam ce vârstă aveţi dumneavoastră”, a mai spus Ciolacu. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.