Secretarul de stat al Statelor Unite ale Americii, Mike Pompeo, a transmis un mesaj de Ziua Naţională a României în care apreciază dezvoltarea parteneriatului strategic şi a relaţiilor dintre cele două naţiuni. ”Aplaudăm eforturile susţinute şi sacrificiile făcute de poporul român pentru a construi o Românie liberă, democratică şi mai prosperă”, a transmis Pompeo.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cu ocazia Zilei Naţionale a României, doresc să îi felicit pe toţi românii în numele Guvernului Statelor Unite. Naţiunile noastre sunt prietene, Aliate şi partenere şi mă bucur să văd că Parteneriatul nostru Strategic, relaţia noastră economică şi legăturile interpersonale dintre noi devin mai puternice cu fiecare an. Preţuim profund contribuţiile României la misiunile NATO, precum şi spiritul de conducere al ţării dumneavoastră în ce priveşte securitatea regională şi dezvoltare energetică”, a transmis Mike Pompeo, mesajul fiind postat pe pagina de Facebook a ambasadei SUA la Bucureşti.

Pompeo a făcut referire şi la împlinirea a 30 de ani de la Revoluţia din România: ”În cursul acestei luni, vom aniversa 30 de ani de la Revoluţia română din 1989. Aplaudăm eforturile susţinute şi sacrificiile făcute de poporul român pentru a construi o Românie liberă, democratică şi mai prosperă”.

De altfel, Ambasada SUA şi-a schimbat fotografia de copertă a paginii de Facebook cu un mesaj care celebrează Ziua Naţională a României: ”La mulţi ani, România! Cu drag de la prietenii americani”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.