Secretarului de Stat al Statelor Unite ale Americii, Antony Blinken va fi primit marţi, la ora 10.30, la Palatul Cotroceni de către preşedintele Klaus Iohannis, a anunţat Administraţia Prezidenţială, potrivit agendei şefului statului. Secretarul de stat al SUA se va afla în România, în perioada 28-30 noiembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Secretarul de stat Antony J. Blinken se va afla în România, în perioada 28-30 noiembrie, pentru a participa la Reuniunea miniştrilor de externe ai NATO, a anunţat Ambasada SUA în România.

 
Reuniunea de la Bucureşti se va concentra pe războiul Rusiei împotriva Ucrainei, punerea în aplicare a noului concept strategic al NATO, securitatea energetică, protecţia infrastructurii critice şi eforturile NATO de a construi capacitatea şi de a consolida rezilienţa în Republica Moldova, Georgia şi Bosnia şi Herţegovina.
 
De asemenea, secretarul Blinken şi Prim-ministrul român Nicolae Ciucă vor vizita expoziţia „Noi, Poporul: 25 de ani de Parteneriat Strategic”, un eseu fotografic, tematic, care explorează relaţiile diplomatice, de securitate, economice şi culturale dintre poporul român şi cel american.
 
Secretarul Blinken va mai avea întrevederi separate cu preşedintele României Klaus Iohannis, ministrul român de externe Bogdan Aurescu şi secretarul general al NATO Jens Stoltenberg.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.