Secretarul de stat pentru afaceri globale şi strategii diplomatice în Ministerul Afacerilor Externe (MAE) Traian Hristea a avut, luni, o întâlnire cu Ella Haimi, soţia românului care este ostatic în Fâşia Gaza. El i-a transmis acesteia că România va continua eforturile diplomatice pentru eliberarea rapidă, sigură şi necondiţionată a ostaticilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Mi-am exprimat astăzi întreaga empatie  pentru familia lui Tal Haimi, cetăţeanul cu dublu cetăţenie, israeliano-română, răpit de organizaţia teroristă Hamas. România va continua eforturile diplomatice pentru eliberarea rapidă, sigură şi necondiţionată a ostaticilor”, a scris Traian Hristea, luni pe reţeaua X.

Şi preşedintele Senatului Nicolae Ciucă a avut, luni, o întâlnire cu ambasadorul Israeului la Bucureşti Reuven Azar şi cu Ella Haimi, soţia omânului care este ostatic în Fâşia Gaza.

„Am asigurat-o şi pe Ella şi pe Excelenţa sa ambasadorul Israelului la Bucureşti, de determinarea conducerii Senatului să susţină orice efort pe care instituţiile române abilitate îl vor face în relaţia cu statul Israel, pentru eliberarea lui Tal. Asemenea acte de terorism, îndreptate împotriva vieţii şi a libertăţii civililor nevinovaţi, trebuie să fie puternic condamnate”, a precizat Ciucă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.