Sociologul Sebastian Lăzăroiu a declarat, duminică, la Prima TV, că fostul ministru al Justiţiei Stelian Ion se afla pe lista neagră a preşedintelui Klaus Iohannis şi, după ce mesajul şefului statului, premierul şi alţi lideri PNL “au început să mârâie” împotriva lui. Lăzăroiu consideră că felul cum Florin Cîţu l-a dat afară pe Stelian Ion din Guvern a fost mai rău ca la Vlad Voiculescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sebastian Lăzăroiu a fost întrebat, duminică, la emisiunea Insider Politic, de către realizatorul Sebastian Zachmann care este cauza adevărată a ruperii coaliţiei: ”Justiţia sau banii pentru primari”?  

“Nu a fost niciuna, nici alta. A fost o serie întreagă de neînţelegeri şi mie mi-a fost greu să cred la început că a fost un accident, părea ceva premeditat, părea că liberalii vor să-i dea afară pe cei de la USR din Guvern. Mai culegând informaţii, din ce am înţeles, cam toată lumea mi-a spus că a fost un accident şi o neînţelegere, nu a vrut nimeni să se ajungă aici. Nişte analize greşite, nu au luat în calcul că USR PLUS chiar ar putea să iasă din Guvern şi să depună o moţiune de cenzură, a fost evaluarea greşită a lor. Pe de altă parte, cred că a fost şi o neînţelegere, pentru că pe premierul Cîţu l-am auzit vorbind în ultima vreme despre şantaj din partea USR PLUS, au spus cei de la USR PLUS trecem PNDL-ul cu amendamentele  noastre, dar voi ne ajutaţi să trecem proiectul cu Secţia Specială. El a numit asta şantaj, dar nu e şantaj”, a afirmat Lăzăroiu.  

El consideră că Stelian Ion se afla pe lista neagră a preşedintelui Klaus Iohannis.  

“Stelian Ion era cumva pe lista neagră a preşedintelui, preşedintele clar a dat un semnal undeva în iulie cred,  a spus că e nemulţumit şi imediat şi premierul şi ceilalţi lideri ai PNL au început să mârâie, nu au fost foarte agresivi, au început să mârâie împotriva lui Stelian Ion. E clar că el era pe o listă de remaniere. Au zis să profităm de ocazie acum şi să o facem. Felul în care a făcut-o Florin Cîţu a fost mai rău ca la Vlad Voiculescu, că l-a chemat pe Dan Barna, i-a spus trimit decretul, aici nu a mai fost, l-a sunat cu două minute înainte şi a dat drumul la decizie”, a explicat sociologul.  

Întrebat de Sebastian Zachmann ce ar fi făcut dacă era consilierul lui Florin Cîţu şi era întrebat dacă să îl demită sau nu pe Stelian Ion, Sebastian Lăzăroiu a răspuns: “Categoric, nu. Dacă vrei să mai stai pe scaunul pe prim-ministrul. Era previzibil” 

Sebastian Lăzăroiu consideră că Florin Cîţu va câştiga alegerile din PNL deoarece acest lucru îl doresc cei mai mulţi lideri de organizaţii judeţene. 

Sociologul a precizat că, dacă va rămâne un guvern minoritar liberal, atunci deficitul României va ajunge la 12 la sută. 

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.