Candidatura lui Vlad Teohari la alegerile parlamentare, susţinută de USR PLUS Diaspora, a fost invalidată de Biroul Naţional în urma unui aviz negativ de integritate dat de Comisia de arbitraj a partidului după ce acesta a semnat anul trecut o scrisoare deschisă iniţiată de Mihai Goţiu şi în care peste 100 de membri USR reclamau execuţiile din partid. Demersul fusese determinat de excluderea Olimpiei Ardelean ca urmare unei postări de pe contul ei personal de Facebook, în care sesiza nereguli din cadrul organizaţiei judeţene Ilfov. Mihai Martin, membru în conducerea filialei Olt şi-a anunţat demisia, acuzând că echipa Barna continuă acţiunile care au dus USR la scorul mic pe care îl are acum. Istoricul Bogdan Jitea îli anunţă demisia din USR Sector 3, afirmând că şi el este semnatar al scrisorii generate de excluderea Olimpiei Ardelean şi deci pasibil de a fi acuzat de lipsă de integritate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - ”Haideţi să vă mai povestesc ce mai e în USR şi de ce m-am decis în seara asta să-mi dau demisia din partid, deşi sunt cu cotizaţia plătită anticipat pentru următorul an şi jumătate. Acum vreo lună, conducerea USR a decis să-l suspende 12 luni pe proaspătul preşedinte al USR diaspora, Emanuel Stoica, temându-se ca popularitatea lui în filială ar putea determina ca senatorul Radu Mihail, un fidel al Echipei Barna, să nu prindă un loc eligibil în viitorul Parlament. Aşa că prin suspendarea lui Emanuel, dl Mihail s-a ales şi tura asta cu un „coledzi”. În seara asta, conducerea USR a decis să-i invalideze candidatura lui Vlad Teohari, confirmată democratic de colegii din USR Diaspora în urma alegerilor interne. Motivarea a fost lipsa lui de integritate, întrucât în urmă cu circa un an de zile a semnat o scrisoare deschisă prin care se solidariza cu Oli Ardelean, exclusă şi ea din partid de Echipa Barna pentru că a cutezat să discute public de tentativa de fraudă cu semnături din campania #fărăpenali”, scrie Jitea pe Facebook.

 El afirmă că alături de Vlad Teohari au mai semnat scrisoarea câteva sute de colegi din USR, printre care un europarlamentar, mai mulţi deputaţi şi senatori, consilieri generali şi locali, preşedinţi şi vicepreşedinţi de filiale judeţene şi locale, membrii în Biroul Naţional şi în cel Municipal.

”După acest precedent, cu toţii vor fi pasibili de invalidare a candidaturilor viitoare pe motiv de „lipsă de integritate”. Lui Vlad Teohari i-a fost imputată „lipsa de integritate” de aceeaşi echipă de conducere care la începutul anului a susţinut la Bucureşti candidaturile a doi foşti membri PSD pentru Consiliul General al capitalei. Se pare că cei doi nu sufereau de „lipsă de integritate”. Chiar dacă nu-i cunosc personal pe Vlad şi pe Emanuel (aş fi onorat dacă i-aş cunoaşte) şi nu sunt implicat în problemele filialei USR Diaspora, întrucât am fost printre cei care au semnat scrisoarea de solidarizare cu Oli Ardelean acum un an, recunosc că mă fac şi eu vinovat de „lipsă de integritate” în ochii conducerii USR şi mă retrag din partidul în care am intrat în urmă cu trei ani”, argumentează Jitea.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Anunţul referitor la invalidarea candidaturi lui Vlad Teohari a fost făcut de Olimpia Ardelean, care afirmă că votul a fost foarte strând, 13 - 12.


Ea susţine că cele 13 voturi în baza cărora a fost luată decizia aparţin lui Dan Barna, Cătălin Drulă, Ionuţ Moşteanu, Claudiu Năsui, Cristian Alin Moş, Radu Mihail, Vlad Botoş, Liviu Mălureanu, Diana Mureşan, Silvia Dinică, Iulian Bulai,  Cătălin Stancu, Cristina Prună.

”Să vă fie ruşine! E extrem de nedrept pentru Vlad. Din ce inţelesesem eu, mâine urmau să fie depuse listele de candidaţi pentru diaspora. Cu o zi înainte l-au invalidat.Pe nimic. Pentru că a semnat o scrisoare deschisă”, a scris pe Facebook Olimpia Ardelean.

Ea mai susţine că până acum câteva luni, USR Diaspora avea un favorit pentru parlamentare, Emanuel Stoica.

”Team Barna l-a dat afară din USR sau supendat pentru suficient timp cât să nu mai poată candida la parlamentare, care e tot aia practic„, relatează ea.

Ea se întreabă dacă vor fi invalidaţi toţi semnatarii scrisorii în care erau semnalate nereguli în USR, precizând că ”sunt nume ca Ştefănuţă, Ciceală, Presadă, Vlad Alexandrescu, Goţiu, Dobrev, Seidler, Tudor Benga, Prisnel, Stelian Ion, Andrei Macsut”.

Mihai Martin reclamă pe Facebook că a comentat decizia pe grupul intern al partidului, dar acesta i-a fost sters. Îl postează din nou pe propria pagină şi îşi anunţă demisia.

”Salutare! Cum am mai spus-o, îmi place să nu intru în conflict cu propria conştiinţă. Acum puţin timp, am citit pe pagina USRPLUS - Revoluţia bunei guvernări, despre decizia luată in această seară de Biroul Naţional de invalidare a candidaturii la alegerile parlamentare a lui Vlad Teohari, care câştigase detaşat alegerile interne in cadrul USR Diaspora, pe motiv că a semnat în decembrie o scrisoare prin care mulţi membri USR nu susţineau excluderea din partid a lui Oli Ardelean, raportor de integritate. Asta înseamnă că vor fi invalidaţi şi alţi semnatari, care vor câştiga alegerile interne, Echipa Barna continuându-şi astfel, din păcate, acţiunile ce au dus USR la scorul mic pe care îl are acum. Comentariul pe care l-am făcut la respectiva postare, mi-a fost şters, l-am mai pus odată şi mi-a fost “limitat temporar de către un administrator dreptul de a comenta pe pagină”. Prin urmare, las aici comentariul şi îmi anunţ demisia din USR. Să fim sănătoşi, dacă se poate şi la cap!”, a scris el.

În 28 septembrie, Vlad Teohari scria pe Facebook: ”Vă mulţumesc pentru încredere! S-au încheiat alegerile interne pentru Parlamentul României în USRPLUS Diaspora, unde am reuşit să câştig încrederea colegilor. Este o adevarată onoare să am şansa să vă reprezint. Îmi doresc să mulţumesc echipei de campanie care şi-a investit timpul într-un mod atât de generos şi să felicit comisia organizatorică, precum şi pe toţi candidaţii.”

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.