Prim-vicepreşedintele Dan Motreanu se declară dezamăgit, vineri, de votul consilierilor PSD din Consiliul Local Giurgiu de respingere a proiectului referitor la constituirea consorţiului pentru învăţământul dual. El anunţă că va depune toate eforturile pentru ca tinerii din Giurgiu, Călăraşi şi Teleorman să aibă şansa de a avea acces la un campus de învăţământ dual.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Voi depune toate eforturile pentru ca tinerii din Giurgiu, Călăraşi şi Teleorman să aibă şansa de a avea acces la un campus de învăţământ dual. Sunt dezamăgit de votul consilierilor PSD din Consiliul Local Giurgiu de respingere a proiectului referitor la constituirea consorţiului pentru învăţământul dual. Au respins posibilitatea de a accesa fonduri europene pentru a realiza acest proiect”, spune Dan Motreanu pe Facebook.

Europarlamentarul liberal afirmă că ”un astfel de consorţiu poate beneficia de finanţare din bani europeni pentru construirea unui campus profesional integrat, liceal şi universitar”.

” Vor fi construite spaţii de învăţământ, spaţii de cazare, cantine, baze sportive, săli de lectură, bibliotecă, spaţii de recreere. Ţinând cont de cerinţele de pe piaţa muncii, se urmăreşte diversificarea calificărilor şi creşterea numărului absolvenţilor învăţământului dual. Elevii înscrişi în învăţământul dual de nivel liceal vor putea să urmeze programele de învăţământ universitar”, mai spune Motreanu.

Nu e primul conflict dintre PSD şi PNL, la Giurgiu. Deputatul PSD şi lider al organizaţie social-democrate din Giurgiu Marian Mina l-a întrebat în ianuarie pe liderul PNL Nicolae Ciucă „de ce oamenii voştri din PNL omoară oameni?!”, în contextul în care o femeie fusese omorât de câini în zona Lacul Morii, în Sectorul 6, aflat sub administrarea unui primar liberal, iar trei persoane au murit după accidentul de la cariera Jilţ Sud, „sub conducerea PNL a Complexului Energetic Oltenia”. 

În replică, Dan Motreanu a afirmat că este greu ca liberalii să aibă o colaborare bună cu PSD în toate judeţele, în condiţiile în care Marcel Ciolacu îi încurajează pe unii social-democraţi din teritoriu să îi atace pe miniştrii PNL, cât şi pe aleşii locali ai PNL.

”Este destul de dificil să avem o colaborare bună cu PSD in toate judeţele, chiar dacă am găsi un numitor comun pentru multe lucruri care ne despart, atâta timp cât Preşedintele PSD Marcel Ciolacu îi încurajează pe unii dintre reprezentanţii săi în teritoriu să îi atace pe miniştrii PNL şi pe reprezentanţii administraţiei locale PNL”, a explicat Dan Motreanu, pentru Digi 24.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.