Cătălin Predoiu nu este singurul responsabil pentru scorul PNL de la alegerile locale din Bucureşti, a declarat, luni, la RFI prim-vicepreşedintele PNL Adriana Săftoiu, ea spunând că trebuie să îşi asume responsabilitatea toţi cei care au luat decizii în partid.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Adriana Săftoiu subliniază că scorul PNL în Capitală a fost slab, dar la nivel de ţară "lucrurile nu stau deloc prost": "În mod evident, în Bucureşti, rezultatul nu este unul care să ne bucure, nu e foarte încurajator. La nivel de ţară, însă, lucrurile nu stau deloc prost. Pot să vă spun că în acest moment, pe măsurătoarea paralelă pe care am făcut-o noi, având aproximativ 82% din secţiile din ţară, partidul are un scor de 30,19% şi avem peste o mie de primari, sunt zece primari din capitale de judeţ".

Întrebată de ce a ieşit Cătălin Predoiu singur la declaraţii duminică seară, ea a răspuns: "A fost o discuţie între noi, domnul Predoiu, doamna Gorghiu, domnul Blaga, despre cum abordăm conferinţa de presă. A fost opţiunea domnului Predoiu, a spus că fiind şi preşedintele organizaţiei de Bucureşti, pentru că toate exit-poll-urile erau concentrate pe Bucureşti la momentul acela, ora 9, nu se ştia nimic practic despre ţară, a spus că doreşte să-şi asume acest rezultat şi a fost opţiunea lui".

Adriana Săftoiu menţionează însă că Predoiu nu este singurul responsabil pentru rezultatul PNL în Capitală.

”Domnul Predoiu nu este singurul responsabil, cu atât mai mult cu cât, să nu uităm, domnul Predoiu a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei destul de târziu, sunt asumate, sunt câteva greşeli de strategie, de tactică, pe care le-am avut, deci nu poate fi domnul Predoiu responsabil pentru rezultatul de la Bucureşti", crede prim-vicepreşedintele PNL.

Întrebată cine ar mai trebui să-şi asume această responsabilitate, Săftoiu a răspuns: "Cred că noi toţi cei care am participat la luările de decizii, care am fost prezenţi la strategie, tactică. Nu poţi să arăţi cu degetul doar într-o singură parte, doar către un om, doi sau trei".

Ea spune că în PNL trebuie făcută o analiză foarte serioasă: "Cu siguranţă, o să urmeze o analiză foarte serioasă, cu tot ceea ce implică această analiză. Trebuie ţinut cont şi de rezultatul pe ţară, unde PNL are în momentul de faţă 30% (...). Dar în egală măsură, trebuie să ţinem cont şi de rezultatul pe Bucureşti".

Adriana Săftoiu admite că ar trebui să urmeze şi unele demisii la vârful PNL: "Într-o anumită măsură, da, probabil că ele (demisiile - n.r.) vor fi, dar acum n-ar fi decent din partea mea să mă antepronunţ. Cu siguranţă va fi o analiză, miercuri va avea loc şi un Birou Politic. Probabil până atunci se va decide cine, ce şi cum".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.