Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a admis marţi că există întârzieri în ceea ce priveşte absorbţia de fonduri europene pentru infrastructura rutieră şi cea feroviară, dar a susţinut că au fost identificate problemele şi că în cursul acestei zile se va întâlni cu reprezentanţi ai Comisie Europene şi ai Băncii Europene de Investiţii. Plumb mai spune că România nu va avea nicio dezangajare anul acesta la nivelul fondurilor europene: “Cu cât ne-am angajat, atât vom absorbi”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“În ceea ce piveşte întârzierile pe Programul Operaţional Infrastructură Mare, care gestionează mediul şi infrastructura rutieră şi feroviară, sunt întârzieri. Am identificat problemele. Astăzi (marţi – n.r.), o să avem întâlniri cu reprezentanţii consultanţilor tehnici ai Comisiei Europene, respectiv ai Băncii Europene de Investiţii. Am solicitat o întâlnire de urgenţă la Bucureşti a reprezentantului acestui serviciu de consultanţă  tehnică al Comisiei Europene, pentru a avea o întrevedere”, a declarat Rovana Plumb.

Ministrul a mai afirmat că România nu riscă să piardă niciun ban din fondurile auropene în acest an şi "cu cât ne-am angajat, atât vom absorbi".

“Nu riscăm să pierdem absolut nimic pentru anul acesta. Nu va fi niciun dezangajare la nivelul fondurilor europene. Cu cât ne-am angajat, atât vom absorbi. S-au luat toate măsurile la nivel guvernamental, astfel încât să nu înregistră niciun fel de decomitere”, a mai susţinut ea.

În 22 mai, preşedintele Klaus Iohannis a atenţionat Guvernul să se preocupe mai mult de absorbţia fondurilor europene, arătând că România dispune de fonduri europene în valoare de 31 de miliarde de euro, iar din aceşti bani până acum au fost folosiţi 4,9 miliarde de euro, adică 15,8 la sută. "Sunt bani de care putem beneficia, care pot fi folosiţi pentru dezvoltarea României. Ar fi păcat să nu folosim aceşti bani care au fost alocaţi României pentur dezvoltare", a afirmat Iohannis. 

PNL a prezentat, în urmă cu o lună, o scrisoare a comisarului european Corina Creţu către Guvern în care aceasta se declară ”extrem de îngrijorată” cu privire la planificarea şi implementarea proiectelor de infrastructură de transport care sunt cofinanţate de Fondul de coeziune şi de Fondul european de dezvoltare regională (FEDER) în România.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.