Rovana Plumb, nominalizată la postul de comisar european, afirmă în documentul transmis Comisiei juridice din PE, care discută inadvertenţele din declaraţia sa de avere, că a oferit două apartamente în schimbul datoriei de 800.000 de lei, care a dus la suspendarea procedurii de numire în cazul său, deşi ea deţine efectiv doar 5/8 dintr-un apartament de 80 de metri pătraţi din Capitală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În declaraţia de avere a Rovanei Plumb sunt menţionate două apartamente, unul de 80 de metri pătraţi, dobândit în 2013, prin succesiune, din care deţine 5/8, iar Andrei Plumb deţine 3/8 şi un altul, cumpărat în 1982, de 50 de metri pătraţi, pentru care titular este Dan Plumb şi din care Rovana Plumba nu deţine nicio cotă parte.

Alte imobile menţionate în declaraţia de avere sunt două case în Pantelimon şi în Comarnic şi o casă de vacanţă în comuna Buciumeni, din judeţul Dâmboviţa.

Rovana Plumb a transmis luni, Comisiei juridice din PE un document în care anunţa că a convenit să ramburseze suma de 800.000 de lei care figura ca datorie - şi care a fost de fapt donaţia pentru PSD în campania electorală - oferind două apartamente care se regăsesc în declaraţia sa de avere, acestea fiind acceptate pentru stingerea datoriei. De asemenea, ea preciza că datoria care a provocat îngrijorarea comisiei nu mai există, iar situaţia va fi soluţionată EFECTIV până în 23 octombrie când ar urma să fie votată noua comisie Europeană îN plenul PE.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.