Preşedintele interimar al PSD Buzău, senatorul Lucian Romaşcanu, consideră că suspendarea plăţilor din fonduri europene la proiectul din municipiul Buzău privind reabilitarea infrastructurii rutiere este o chestiune care se poate rezolva în două zile şi solicită instituţiilor statului să urgenteze cercetările şi să permită finanţarea lucrărilor aflate în derulare în Buzău.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Într-o conferinţă de presă susţinută, marţi după-amiază, la sediul PSD Buzău, senatorul social-democrat a solicitat organelor de anchetă să îşi facă urgent treaba pentru a debloca situaţia şi a spus că probabil ar fi nevoie şi de o modificare legislativă astfel încât să nu se mai întâmple astfel de situaţii.
 
"Această nenorocită de situaţie cu fondurile europene pentru capitolul de mobilitate urbană, un lucru pe care sigur, legea e lege şi trebuie respectată, deşi şi această lege cred că ar trebui undeva regândită pentru că nu e normal ca o simplă adresă din partea cuiva să ducă la blocări de o asemenea anvergură. Probabil că undeva e ceva greşit. Ceea ce pot eu spune, din calitatea mea de preşedinte interimar al PSD Buzău şi de senator de Buzău, este că cerem, rugăm, solicităm organelor de anchetă să-şi desfăşoare tot ceea ce au de făcut într-un ritm extrem de rapid pentru că nu ne putem permite să nu mergem înainte cu dezvoltarea oraşului. Trebuie să vină să verifice. Înţeleg că reclamaţia se referă doar la un singur punct legat de pistele de biciclete. Este o chestiune de două zile să se vadă nişte acte şi să se facă verificările de teren. Nu trebuie să dureze prea mult, iar anumiţi colaboratori, pentru că dacă le zic chiar electroni liberi îmi sună iar telefonul, ar trebui să înţeleagă că dincolo de politica de partid, administrarea Buzăului se face pentru toţi locuitorii Buzăului indiferent ce au votat. Iar o bucurie subînţeleasă că uite cineva a avut grijă de Toma ăsta este o lipsă de înţelegere a priorităţilor oraşului”, a declarat senatorul Lucian Romaşcanu.
 
Primăria Buzău a fost notificată printr-un document că Autoritatea de Management a Programului Operaţional Regional (AMPOR) suspendă autorizarea unor cereri de rambursare aferente programului de ”Reabilitare a infrastructurii rutiere inclusiv piste pentru biciclişti pe coridoarele deservite de transportul public în municipiul Buzău” ca urmare a unor suspiciuni de fraudă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.