Purtătorul de cuvânt al Partidului Social Democrat, Lucian Romaşcanu, a anunţat marţi, la Digi 24, că decizia social-democraţilor este de a nu vota starea de alertă, precizând că nu există niciun fel de dovadă epidemiologică că s-ar impune acest lucru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Vreau să încep prin a sublinia schimbarea de ton a preşedintelui, pentru care, de la un Parlament ”toxic”, am ajuns la ”dragi parlamentari”. Ideea este în felul următor: Nu avem în acest moment din partea preşedintelui sau a specialiştilor niciun fel de dovadă epidemiologică necesară prelungirii stării de alertă. Trebuiau cu data de 1 iunie să înceapă testarea în masă, lucru oricum întârziat dincolo de orice normă pe care alte ţări civilizate, în rândul cărora vrem şi noi să fim, nu avem niciun fel de dovadă epidemiologică a situaţiei în care se află România. Noi în acest moment facem 4-5.000 de teste pe zi ceea ce este extrem de puţin şi domnul Iohannis vine şi ne spune că trebuie să facem lucrul ăsta. Nu este convingător pentru că nu vine cu absolut niciun fel de dovadă ştiinţifică”, a declarat Lucian Romaşcanu, la Digi 24. 
El a precizat că starea de alertă a însemnat până în prezent achiziţii făcute fără respectarea procedurilor şi angajări de oameni pe funcţii. 
“Starea de alertă de până acum a însemnat achiziţii făcute fără niciun fel de respectare a procedurilor, a însemnat angajări de oamenii pe funcţii, nu putem uita acel chelner sau şef de pompe funebre pus şefi de spitale. Înseamnă tot felul de lucruri şi tunuri financiare care nu pot fi legitimate de PSD prin votul unei prelungiri de stare de urgenţă. În acest moment cu argumentele date de preşedinte, decizia PSD este de nu vota în continuare starea de alertă. Există mijloace, există ordonanţe de urgenţă, există posibilităţile guvernului de a limita anumite lucruri pe care domnul Iohannis le-a menţionat, nu este nevoie de menţinerea unei stări de alertă”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al PSD.

Preşedintele Klus Iohannis a anunţat marţi că după 15 iunie se pot redeschide mall-urile, fără restaurante şi fără locuri de joacă, vor fi posibile evenimente private cu număr limitat de persoane şi va fi posibilă redeschiderea after-school-urilor şi grădiniţelor private. Preşedintele a declarat că,dată fiind dinamica îmbolnăvirlor, opinia este că se impune prelunfgirea stării de alertă, dar cu măsuri mai puţine decât sunt acum în vigoare, o decizie urmând să fie luată de Guvern în urma unei analize. Mesajul său pentru parlamentarii care urmează să avizeze starea de alertă a fost: ”Fiţi responsabili!”.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.