Preşedintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a desemnat, luni, echipa sa principală de relaţii cu mass-media, printre cei aleşi aflându-se şi românca Dana Spinanţ, fost jurnalist.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a desemnat, luni, echipa sa principală de relaţii cu mass-media: Jens Flosdorff în funcţia de consilier executiv în comunicare în cabinetul preşedintelui şi responsabil pentru activităţile media ale preşedintelui, Eric Mamer în calitate de purtător de cuvânt al şefului Comisiei şi Dana Spinant ca purtător de cuvânt adjunct.

Jens Flosdorff, din Germania, are o experienţă de 15 ani în comunicarea politică şi face parte în prezent din echipa de tranziţie a preşedintelui ales. Înainte de cariera sa în serviciul public, a lucrat ca jurnalist la Hanovra între 2000 şi 2004.

Eric Mamer, cetăţean francez, este în prezent director responsabil cu competitivitatea şi semestrul european în cadrul Direcţiei generale a pieţei interne, industrie, antreprenoriat şi IMM-uri. Cei 25 de ani de experienţă în Comisie acoperă diverse domenii de politică şi funcţii de conducere şi comunicare, inclusiv şeful de cabinet adjunct al comisarului Günther H. Oettinger (2012-2016) în domeniul energiei şi pe probleme digitale, şeful unităţii din direcţiile generale pentru Buget şi pentru comunicare (2005-2012) şi purtător de cuvânt al doi comisari europeni (1999-2004).

Românca Dana Spinanţ este în prezent director responsabil cu bugetul, comunicarea şi afacerile generale în cadrul Direcţiei generale politică regională şi urbană a Comisiei. Înainte de aceasta, ea era şefa de unitate responsabilă cu migraţia neregulată (2015-2017) şi politica de droguri (2010-2014). Înainte de a se alătura Comisiei, Dana Spinanţ a lucrat timp de 15 ani în jurnalism, inclusiv ca redactor şi redactor redactor la European Voice (2002-2009), redactor adjunct al EUobserver.com (2001-2002), precum şi director de ştiri şi corespondent la Bruxelles pentru diverse canale TV româneşti.

Eric Mamer şi Dana Spinant îşi vor prelua posturile odată cu instalarea Comisiei von der Leyen, la 1 noiembrie 2019.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.