Reprezentanţii AUR au transmis, joi, că doar s-au alăturat acţiunii civice de protest organizată de societatea civilă în faţa Ministerului Sănătăţii împotriva vaccinării care, susţin ei, ar deveni obligatorie în România, deşi formaţiunea politică anunţa, miercuri, că va face această manifestaţie în faţa instituţiei şi îndemna oamenii să iasă în stradă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Alianţa pentru Unirea Românilor s-a alăturat astăzi unei acţiuni civice de protest organizată de reprezentanţi ai societăţii civile. În cadrul acestei manifestaţii la care au luat parte membri ai mai multor organizaţii civice, precum şi oameni simpli, am subliniat că suntem împotriva vaccinării obligatorii, atât acum, cât şi pe viitor. Protestul din faţa Ministerului Sănătăţii a avut loc ca urmare a îngrijorărilor legitime exprimate în spaţiul public cu privire la Strategia Naţională de Vaccinare”, arată comunicatul de presă al AUR.

Reprezentanţii partidului mai spun că că este încercată denigrarea „protestului AUR”, în comunicatul de presă de joi, în care se delimitează de organizarea acestei manifestaţii.

„Încercarea de denigrare a protestului AUR este încă o dovadă a faptului că se doreşte mutarea atenţiei de la o temă care a generat o îngrijorare în rândul societăţii româneşti înspre un circ mediatic”, a completat sursa menţionată.

AUR a anunţat miercuri, pe pagina de Facebook a partidului, că va avea loc acest protest joi-dimineaţa.

„Ieşim în stradă împotriva vaccinării obligatorii şi pentru apărarea drepturilor românilor!

„Joi, 17 august, protestăm la Ministerul Sănătăţii împotriva Strategiei de Vaccinare a ministrului Alexandru Rafila, care nu este altceva decât un plan metodic pentru a impune, pe şest, obligativitatea vaccinării şi a reprimării dreptului cetăţenilor de a alege ceea ce este mai bine pentru sănătatea lor. Obligativitatea nu va creşte încrederea în sistemul de sănătate şi nici în buna intenţie a guvernanţilor. Solicităm Ministerului Sănătăţii retragerea imediată a Strategiei Naţionale de Vaccinare concepută în laboratoarele OMS şi aflată astăzi într-o pseudo-dezbatere publică”, arată postarea de pagina de Facebook a AUR.

Un protest al AUR împotriva vaccinării obligatorii are loc, joi, la Ministerul Sănătăţii, mai multe persoane cerând demisia ministrului Rafila. O persoană care a mai participat de-a lungul anilor la alte proteste, cunoscută ca „stegarul dac”, s-a urcat pe clădirea Ministerului Sănătăţii şi voia să intre pe geam în biroul ministrului Alexandru Rafila.

Ministrul Rafila a reinterat că vaccinarea nu este şi nu va fi obligatorie şi a adăugat că „orice demonstraţie a unui partid politic, este o greşeală majoră care afectează interesul naţional şi interesul populaţiei”. Mai mulţi jandarmi păzesc intrarea clădirii şi au intervenit pentru a păstra ordinea la protest.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.