Mircea Ionescu Quintus a împlinit, vineri, 99 de ani, iar PNL l-a aniversat la Ploieşti, în prezenţa a sute de membri şi simpatizanţi, seniorul liberal având un discurs plin de umor şi făcându-şi, ceea ce a numit, o ”autoepigramă”: ”Spre-o sută anii mi se-adună/Ca prin păduri semeţii brazi/Şi s-or găsi destui să spună/Ce mai înseamnă suta azi?”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele de onoare al PNL Mircea Ionescu Quintus a fost omagiat, vineri, la Ploieşti, de sute de membri şi simpatizanţi ai partidului, aniversarea a 99 de ani fiind urmată de lansarea candidaţilor liberali la alegerile locale din iunie.

Mircea Ionescu Quintus a fost primit cu aplauze la intrarea în Sala Sporturilor din Ploieşti, iar discursurile despre seniorul liberal ţinute de actualii lideri ai partidului au fost adevărate elogii aduse vieţii şi carierei preşedintelui de onoare al PNL.

Copreşedintele Alina Gorghiu l-a descris de Mircea Ionescu Quintus drept ”legătura” liberalilor cu perioada interbelică, ”cu suferinţele comunismului, cu renaşterea PNL, cu bătălia pentru democraţie”.

Gorghiu, care anul acesta va deveni mamă pentru prima dată, a spus public că îşi doreşte ca acesta să fie părintele spiritual al copilului său.

”Nu-mi doresc alt părinte spiritual pentru copilul meu decât Mircea Ionescu Quintus”, a declarat Alina Gorghiu.

La rândul său, Vasile Blaga s-a declarat ”onorat şi privilegiat” să facă un laudatio seniorului liberal, apreciind ”umorul şi ironia fină” ale lui Mircea Ionescu Quintus, umor şi ironie care ”nu devin sarcasm pentru că sunt altoite pe o sensibilitate deosebită”.

La rândul său, Mircea Ionescu Quintus şi-a început discursul prin a mulţumi Alinei Gorghiu pentru vorbele frumoase, însă a avut un moment lung de ezitare când a venit vorba despre numele lui Vasile Blaga. După ce i-a lăsat pe alţii să-i ”sufle” numele celui de-al doilea copreşedinte liberal, lucru care a stârnit zâmbete, a spus: ”Ne cunoaştem din '90, mai glumesc şi eu”.

A mulţumit apoi medicilor care i-au salvat viaţa, dar şi ”marii familii” care este pentru el PNL.

Totodată, el a mărturisit că soţia l-a învăţat să îşi scrie discursul, ca ”să nu se lungească prea mult”, adăugând: ”Bune sfaturi dau soţiile când este să vorbeşti tu mult”.

Ionescu Quintus a povestit apoi despre cum s-a născut într-un spital evreiesc dintr-un orăşel din Crimeea, despre mândria de a fi liberal, despre dragostea sa pentru România, dar a atins şi subiecte de actualitate, între care problema refugiaţilor.

”Sperăm să ajungă cât mai puţini (refugiaţi, n.r.) la noi pentru că noi trăim prost şi ei au plecat de acolo pentru că trăiau prost”, a spus Quintus.

Seniorul liberal şi-a făcut şi ”o autoepigramă”: ”Spre-o sută anii mi se-adună/Ca prin păduri semeţii brazi/Şi s-or găsi destui să spună/Ce mai înseamnă suta azi?”.

A explicat apoi că suta de lei înseamnă ”foarte mult”, pentru că pe bancnotă este chipul lui Ion Luca Caragiale, care ”nu are inflaţie nici după 140 de ani”.

Cât despre ani, Quintus a spus că suta de ani ”înseamnă ceva atunci când eşti hotărât de la primii paşi importanţi pe care-i faci în viaţă să-ţi slujeşti aproapele, să-ţi slujeşti profesia, să-ţi slujeşti poporul”.

”Niciodată nu mi-am închipuit că pot să-mi slujesc partidul şi ţara atâta vreme şi să fiu încă în stare să primesc mulţumirile dumneavoastră. Dumnezeu să ne ajute!”, a încheiat Mircea Ionescu Quintus.

Liberalii prezenţi i-au cântat ”Mulţi ani trăiască”, împreună cu Nicolae Furdui Iancu, iar aniversarea s-a încheiat cu lansarea unor confeti aurii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.