Partidul Mişcarea Populară a transmis, joi, după reacţia preşedintelui partidului, care afirmase că şedinţa Colegiului Naţional de miercuri nu a fost una statutară, iar decizia privind Congresul din luna februarie ilegală, că ”regretă declaraţiile domnului preşedinte Cristian Diaconescu cu privire la întrunirea statutară a Colegiului Naţional PMP prin care sugerează că toţi liderii PMP care s-au întrunit au o altă agendă”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Colegiul Naţional al PMP s-a întrunit statutar în data de 12 ianuarie 2022, cu prezenţa a 46 de membri din 69, şi a decis convocarea Congresului PMP în data de 19 februarie 2022, la Bucureşti, pentru alegerea unei noi conduceri”, se precizează în mesajul  transmis de PMP pe pagina oficială de Facebook a formaţiunii. 
 
PMP afirmă că la şedinţa Colegiului Naţional au participat liderii filialelor PMP Iaşi, PMP Prahova, PMP Caraş Severin, PMP Bistriţa Năsăud, PMP Bucureşti, PMP Sector 1, PMP Sector 3, PMP Sector 4, PMP Sector 6, PMP Buzău, PMP Maramureş, PMP Sălaj, PMP Dolj, PMP Gorj, PMP Bacău, PMP Mehedinţi, PMP Mureş, PMP Botoşani, PMP Cluj, PMP Hunedoara, PMP Satu Mare, PMP Covasna, PMP Harghita, PMP Giurgiu, PMP Ialomiţa, PMP Tulcea, PMP Vaslui, PMP Vâlcea, PMP Vrancea, PMP Suceava, PMP Ilfov, precum şi alţi lideri ai PMP care sunt membri ai Colegiului Naţional - aleşi locali şi vicepreşedinţi”. 
 
”Având în vedere situaţia internă a partidului şi nevoia unei evaluări, PMP a decis convocarea Congresului pentru alegerea unei noi conduceri naţionale. Regretăm declaraţiile domnului preşedinte Cristian Diaconescu cu privire la întrunirea statutară a Colegiului Naţional PMP prin care sugerează că toţi liderii PMP care s-au întrunit au o altă agendă. Precizăm că la şedinţa Colegiului Naţional nu s-a discutat despre relaţia cu alte partide, despre nicio fuziune sau alianţă. PMP îşi continuă propriul drum, fiind al treilea partid la nivel naţional ca număr de aleşi locali”, se mai arată în mesaj. 
 

Preşedintele PMP Cristian Diaconescu a anunţat, joi, printr-o postare pe Facebook, că nu recunoaşte decizia anunţată de grupul oficial al PMP cu presa, privind organizarea Congresului în luna februarie, pentru alegerea unei noi conduceri, în urma unei şedinţe a Colegului Naţional al PMP.

Deciziile de demitere şi numire a altor persoane pe loc, cât şi aşa-zisul Congres anunţat pentru februarie sunt ilegale, spune Diaconescu, care afirmă că un grup de “organizatori binevoitori” au convocat aseară o adunare, pe care au denumit-o în mod ILEGAL Colegiu Naţional.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.