În urma incidentului de natură fascistă desfăşurat de AUR într-o instituţie academică, partidul REPER vine cu propunere legislativă de modificare şi clarificare a legii educaţiei prin care ne asigurăm că în şcoală nu se recrutează, nu se face propagandă şi nu se fac încercări de atragere a copiilor şi tinerilor în partide, fapt care interferează cu procesul de educaţie, arată un comunicat de presă al formaţiunii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel deputatul REPER Andrei Lupu va depune o propunere legislativă prin care partidelor politice le este interzis să realizeze propagandă politică în şcoli şi în imediata apropiere a acestora. 

„Extremismul AUR ne obligă să reacţionăm prompt. Astfel de acţiuni, în care tinerii sunt îndemnaţi să renunţe la studii pentru a activa politic, nu pot fi tolerate. Atâta timp cât nu vrem să repetăm perioada interbelică, în care Mişcarea Legionară şi extremismul antisemit s-au bazat şi pe mobilizarea tinerilor din licee şi universităţi, suntem obligaţi să luăm măsuri rapide şi dure. Nu ne putem baza pe cumpătarea politicienilor, cu atât mai puţin în cazul extremiştilor de la AUR”, a declarat deputatul Andrei Lupu, potrivit sursei citate.

La rândul ei, copreşedinta REPER Ramona Strugariu a spus că formaţiunea face apel la partidele care nu vor o ţară deturnată de la valorile europene să susţinută proiectul de lege.

„Împotriva neofascismului e nevoie de colaborarea tuturor forţelor democratice din Parlament, de aceea REPER face apel către partidele care nu îşi doresc o ţară deturnată de la valorile europene să sprijine această iniţiativă”, a afirmat Ramona Strugariu.

Propunerea legislativă va interzice organizarea de către partide politice a oricăror acţiuni de propagandă politică, de la mitinguri la împărţirea de pliante sau alte materiale editate de candidaţi ori partide politice în unităţile de învăţământ şi în imediata lor apropiere. Nu vor fi incluse în această interdicţie şi acţiuni precum dezbaterile pe teme sociale sau politice organizate de profesori, elevi sau studenţi, independent de partide politice, cu invitaţi politicieni.

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a fost acuzată, luni, de către Liga Studenţilor din SNSPA de propagandă politică la deschiderea anului universitar, unde reprezentanţi ai formaţiunii politice au împărţit fluturaşi cu diferite mesaje.

„Această formaţiune politică descurajează studenţii să urmeze învăţământul superior”, au transmis studenţii, iar George Simion a precizat că mesajele sunt asumate. ”Susţinem 100% ce e în acele pliante, e un mesaj asumat”, a transmis liderul AUR.

La rândul său, rectorul SNSPA Remus Pricopie a afirmat că George Simion a organizat un „atac clasic de tip legionaro-fascist în spaţiul academic”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.