Fostul ministru PSD al Transporturilor, Răzvan Cuc, îl acuză pe actual ministru Lucian Bode, care spusese că a identificat mai multe deficienţe grave în desfăşurarea şi atribuirea contractului de achiziţie publică în cazul DN 15, că nu face nimic toată ziua şi că găseşte vinovaţi imaginari. La rândul său, liderul PSD Neamţ, Ionel Arsene, îl acuză pe Lucian Bode de faptul că “a ascuţit ghearele şi dinţii şi muşcă” din drumul de la Bicaz făcându-i public numărul de telefon pentru cei care vor să-i ureze sănătate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode, a transmis, sâmbătă, că situaţia de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi, unde au fost identificate o serie de deficienţe grave în desfăşurarea şi atribuirea contractului de achiziţie publică în cazul DN 15, nu este una singulară la nivel naţional, iar vremea firmelor ”de casă” ale ”baronului” de Neamţ, Ionel Arsene, preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ, a apus.
 
Răzvan Cuc a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj către Lucian Bode şi îi solicită să aibă dovezile necesare pentru afirmaţiile făcute. 
“Noul ministru la Transporturilor vrea şi el să dea un subiect de presă, sâmbătă fiind şi lipsă de subiecte! Văd un comunicat de presă în care acest ”ministru decorativ” este şi procuror şi judecător. Indică nişte inepţii şi, dacă tot nu face mai nimic toată ziua, găseşte şi vinovaţi imaginari (pentru care prieteneşte îl sfătuiesc ca ar fi bine sa aibă dovezile necesare când face anumite afirmaţii şi nu doar vorbele unor vremelnici consilieri transferaţi pe la RAR)”, a postat Răzvan Cuc pe pagina sa de Facebook. 
Fostul ministru al Transporturilor menţionează că toate proiectele de infrastructură sunt blocate în minister, acestea fiind în valoare de peste şase miliarde de euro, şi că majoritatea plăţilor sunt blocate sau foarte mult întârziate. 
“Principalele firme care suferă sunt cele româneşti. Vă trag un semnal de alarmă, lăsaţi dosarele şi plătiţi firmele că le băgaţi in insolvenţă”, a mai spus Cuc. 
Fostul ministru spune că DN 15 era un obiectiv unde era imperios să se intervină pentru importanţa economică. 
“Înţeleg ca aveţi o problema cu Moldova că se execută lucrări şi că s-au pornit proiecte noi (pe care apropo nu le semnaţi doar ca sa pedepsiţi molodovenii). DN 15 era un obiectiv unde era absolut imperios sa se intervină pentru importanţa economică, întrucât leagă două judeţe, cât şi pentru siguranţa participanţilor la trafic şi a celor care locuiesc în zonă (existând numeroase alunecări)”, a mai spus fostul ministru al Transporturilor. 
Cuc crede că moldovenii, muntenii, oltenii şi dobrogenii trebuie să îşi ia adio de la investiţii în infrastructură. 
“Dragi moldoveni, munteni, olteni şi dobrogeni luaţi-vă adio de la investiţii în infrastructură. Vă voi spune de ce, oamenii lui Boc conduc ministerul şi de restul vă veţi convinge. Măi baieţi, ieşiţi în teren că firmele româneşti suferă in timp ce voi inventaţi dosare ca sa mascaţi, unii incompenţa, în timp ce alţii nişte <tunuri> în infrastructură, şi pentru aste e nevoie să distrageţi atenţia oamenilor!”, a mai afirmat Răzvan Cuc.
El îl acuză pe Lucian Bode şi pentru modul cum a fost gestionată situaţia incidentului naval din Portul Midia, unde o navă încărcată cu peste 14.000 de lei a eşuat. 
“Aţi asistat impasibil la acea navă din portul Midia unde mureau animalele din cauza faptului că nu ştiţi să trasaţi două ordine. Apropo, dacă vreţi domnule ministru, o să vă spun motivul real al incidentului că dacă vă las aşa, cred că o sa aflaţi la pensie, peste 20 ani tot din presă! Totuşi vedeţi că acele oi pe care aţi fost incapabili să le salvaţi au arătat neputinţa şi incompentenţa întregului guvern. Sper să nu le faceţi şi acestora nişte dosare”,  a mai postat Răzvan Cuc. 
 
La rândul său, liderul PSD  Neamţ, Ionel Arsene, atacat direct de către Bode. a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook despre acuzaţiile aduse de Lucian Bode în cazul DN 15. 
“Fostul şef al PDL Sălaj, vopsit acum în ministru liberal al transporturilor, şi-a ascuţit ghearele şi dinţii şi muşcă din drumul de la Bicaz! Frustrat de dimensiunea investiţiilor guvernului PSD în infrastructura judeţului Neamţ, portocaliul Bode face ce a învăţat de la primul său stăpân, Băsescu: muşcă şi distruge! De la înălţimea funcţiei sale, pitbull-ul Bode s-a aruncat asupra drumurilor din Neamţ”, a afirmat Ionel Arsene. 
El a precizat că din toate drumurile din ţară ministrul Transporturilor a descoperit nereguli la Neamţ. 
“De la Bucureşti, pitbull-ul a descoperit un drum în neregulă! Din toată ţara ...tocmai la Neamţ! Oare ştie acest individ cât de important este acest drum pentru turismul şi economia din Neamţ? Ştie dumnealui care a fost impactul real al reconstrucţiei? Bănuiesc că a văzut nişte foi de hârtie, că pe-aici n-a trecut! Era un drum distrus, aproape impracticabil, pe care riscai să îţi pierzi viaţa sub bolovanii căzuţi de pe munte. Oameni buni, dacă era ceva în neregulă, liberalii asmuţeau în Neamţ instituţii ale legii, nu un câine care şi-a vopsit blana! Dar scopul acestor băieţi instalaţi la Palatul Victoria este perfid. Şeful lor cerea arestarea a cinci judecători de la CCR pentru o decizie luată cu majoritate! Aşa vor ei să conducă ţara, cu dosare penale şi cătuşe!” a mai declarat preşedintele CJ Neamţ. 
El îi acuză pe guvernanţi că doresc izolarea regiunilor României. 
“Ei nu sunt oameni de stat, sunt nişte amatori care, după ce au umflat raportul leu-euro, după ce anunţă că închid programul Prima casă şi că nu ştiu cum vor fi aplicate legile salarizării şi pensiilor (legi date de PSD pentru a creşte veniturile românilor), vor izolarea regiunilor României. Iar Moldova, aceasta sfântă bucată de ţara, vitregită ani la rând din cauza politicii PNL-PDL, pare cea mai la îndemână. În accepţiunea PNL, o Românie cu statut de colonie nu are nevoie de drumuri! Îi somez public pe aceşti derbedei ai politicii să nu fure banii Neamţului! Îi anunţ că indiferent de piedicile pe care le vor inventa, oricâte dosare penale vor dori să îmi deschidă, eu mă voi bate pentru nemţenii mei, pentru a dezvolta Neamţul şi Moldova!”, a mai spus Ionel Arsene.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.