Senatorii ieşeni ai USR, Marius Bodea şi Cristi Berea, susţin, după anunţul DNA privind trimiterea edilului Chirica în judecată, că Iaşiul a devenit epicentrul corupţiei din România şi că soluţia "logică" ar fi demisia şefilor din administraţie, pentru ca oraşul şi judeţul să nu fie blocat încă doi ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marius Bodea a scris pe Facebook că Mihai Chirica lucrează în fiecare zi să transforme Iaşul în cea mai căutată destinaţie turistică de weekend, el precizând că "în curând, românii vor veni fascinaţi să vadă singura localitate unde lucrează, pe aceeaşi stradă, cel mai trimis în judecată primar şi cel mai penal preşedinte de Consiliu Judeţean din România".

"Nu city break, ci prison break, iată „brandul" oraşului nostru azi. Facem haz de necaz, dar adevărul este că Iaşiul a devenit epicentrul corupţiei din România. Mihai Chirica a fost din nou trimis în judecată, de DNA, alături de fostul viceprimar Gabriel Harabagiu, pentru complicitate la fals intelectual şi complicitate la abuz în serviciu. Este a doua trimitere în judecată pentru complicele mafioţilor imobiliari. Toţi cei care au făcut posibilă perpetuarea la butoane a acestei mafii sunt la fel de vinovaţi precum primarul care îşi bagă şi bebeluşul în combinaţii penale", afirmă senatorul USR, Marius Bodea.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Totodată, Bodea consideră că "sistemul judiciar a început să mişte şi la Iaşi şi să torpileze marii corupţi, dar anii când aceştia au fost lăsaţi şi încurajaţi să fure au lăsat carii adânci în sistemul administrativ local".

"Va fi foarte greu să reparăm imaginea oraşului nostru, după ce au mânjit-o Chirica, Alexe şi protectorii lor", afirmă senatorul Marius Bodea.

La rândul său, senatorul USR Cristi Berea susţine că "se impune o resetare politică totală la Iaşi", iar soluţia "logică" ar fi demisia celor doi şefi din administraţia ieşeană, Mihai Chirica şi Costel Alexe.

"Nu mai putem aştepta până la următoarele alegeri. Chirica şi Alexe pot pune capăt singuri competiţiei de dosare penale, dându-şi demisia de la primărie şi de la Consiliul Judeţean. Iaşul e ţinut prizonier, iar proiectele mari se tot amână pentru că nu există preocupare la primărie şi la Consiliul Judeţean. Pentru ieşeni chestiunile importante sunt traficul, parcările, poluarea sau autostrăzile Moldovei. Pentru Chirica şi Alexe prioritatea o reprezintă propriile dosare. Fiecare zi în care cei doi mai sunt în funcţii reprezintă o pierdere imensă pentru oraş. Chirica şi Alexe au blocat instituţiile pe care le conduc, iar un oraş întreg suferă. Demisia e singura variantă logică. Dosarele şi trimiterile în judecată curg, iar aceşti doi oameni s-au legat strâns de scaune. Ieşenii nu au nici o vină", a afirmat senatorul USR, Cristi Berea.

El adaugă că speră ca PSD să tacă pe subiectul ultimei trimiteri în judecată a lui Mihai Chirica, pentru că faptele pentru care edilul este trimis în judecată au fost comise în vremea când edilul era membru PSD.

Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, a fost trimis joi în judecată de procurorii DNA, în dosarul care vizează extinderea ilegală a unui bloc în municipiul Iaşi.

Mihai Chirica este acuzat de complicitate la fals intelectual, complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut, pentru sine sau pentru altul, un folos necuvenit şi fals intelectual în formă continuată (două acte materiale).

Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, este trimis în judecată şi într-un alt dosar, care vizează achiziţionarea în condiţii suspecte a mai multor autoturisme de către municipalitatea ieşeană.

De asemenea, edilul ieşean este cercetat şi în alte dosare privind afaceri imobiliare derulate în municipiu.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Iaşi au dispus marţi trimiterea în judecată a şefului Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, şi a altor două persoane, într-un dosar care vizează angajările ilegale de la Şcoala Populară de Arte din Iaşi.

Şeful CJ Iaşi, Costel Alexe, fost ministru al Mediului, este trimis în judecată şi într-un alt dosar în care este acuzat de luare de mită şi instigare la delapidare. Alte şase persoane, între care fostul director general al unei firme cu activitatea în siderurgie, au fost deferite justiţiei în acest dosar.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.