Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan susţine că "nu s-a pus problema scoaterii UDMR de la guvernare nicio clipă" după afirmaţiile lui Viktor Orban care au provocat reacţii dure la nivel european. Afirmaţia liderului liberal vine în contextul în care presa maghiară a publicat un material în care liderul UDMR Kelemen Hunor consideră că scandalul iscat după afirmaţiile premierului maghiar la Băile Tuşnad ar fi avut drept scop scoaterea UDMR din Guvern.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Nu s-a pus problema scoaterii UDMR de la guvernare nicio clipă. Pur şi simplu, noi am cerut explicaţii cu privire la mânuţele împreunate sau la aplauzele discursului domnului Orban. Considerăm că poate nu au fost suficient de atenţi cei prezenţi acolo, din UMDR, cu privire la cele spuse de Viktor Orban sau poate nu au înţeles suficient de bine limba maghiară folosită de domnul Viktor Orban, pentru că altfel sunt absolut convins că reacţionau la declaraţiile extrem de grave antisemite şi de asemenea la politicile pe care Viktor Orban le-a exprimat acolo. Nu vreau să deschid din nou o temă care abia s-a încheiat, cred că românii au nevoie de o guvernare stabilă”, a afirmat Rareş Bogdan, luni seară, la Digi 24. 
 
Prim-vicepreşedintele PNL a făcut aceste declaraţii în contextul în care, duminică seară, ziarul maghiar Kronika Online a publicat un material cu afirmaţii ale preşedintelui UDMR, Kelemen Hunor, în care acesta a vorbit despre declaraţiile scandaloase făcute de premierul maghiar Viktor Orban în timpul vizitei sale în România. 
 
"Toate acestea au fost folosite ca o scuză pentru a încerca să împingă UDMR din guvern. Mi s-a spus de către reporteri anul trecut, iar apoi mi-au repetat de mai multe ori în scris, că nu ne vor ierta că nu am permis lichidarea Parchetului special aşa cum şi-ar fi dorit. Aceasta este o crimă de neiertat, iar ei încă încearcă să găsească o scuză pentru a ne împinge afară din coaliţia guvernamentală”, a afirmat Kelemen, conform jurnaliştilor maghiari. 
 
Conform articolului publicat de ziarul menţionat, preşedintele UDMR a comentat afirmaţiile lui Viktor Orban spunând că acesta nu este rasist şi opinând: "Contextualizat, nu a spus ceea ce a spus în sens biologic sau genetic, dar a fost o propoziţie ambiguă”. Kelemen a mai afirmat că restul discursului de la Băile Tuşnad a fost "pus în umbră”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.