Rareş Bogdan a anunţat că liderul liberalilor Nicolae Ciucă a prezentat, în şedinţele de luni ale conducerii partidului, strategia pentru perioada următoare a formaţiunii privind modul în care PNL trebuie să îşi apere realizările din cei aproape patru ani de guvernare, cât şi un studiu sociologic realizat de partid care arată că PNL este undeva la 21-22%. „Strategia PNL în acest moment este prin Noi Înşine. Vom vedea cum evoluează lucrurile şi în ce fel vom construi alianţă la nivel local, la nivel naţional, în funcţie de cercetările sociologice, de ce vor românii şi sigur strategia pentru care vom opta în alegeri”, a completat prim-vicepreşedintele PNL. Bogdan a adăugat că avantajul PNL este că are posibilitatea să guverneze şi cu stânga şi cu dreapta, însă a exclus vreo guvernare împreună cu extremiştii, referindu-se la AUR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Preşedintele PNL a prezentat o strategie pentru următoarea perioadă cu privire la modul în care Partidul Naţional Liberal trebuie să îşi apere realizările din cei aproape 4 ani de guvernare şi să vorbească despre acestea, dar şi un studiu sociologic realizat de către Partidul Naţional Liberal care plasează PNL la 21-22%. Practic avem trei studii plus unul care le înglobează care arată foarte clar că, în momentul acesta, PNL este stabilizat la peste 20%, ceea ce ne dă speranţe pentru anul viitor. Strategia PNL în acest moment este «Prin Noi Înşine». Vom vedea cum evoluează lucrurile şi în ce fel vom construi alianţă la nivel local, la nivel naţional, în funcţie de cercetările sociologice, de ce vor românii şi sigur strategia pentru care vom opta în alegeri”, a afirmat Rareş Bogdan, la finalul şedinţelor BEX şi BPN ale partidului, luni la Parlament.

Întrebat dacă este de acord cu opinia secretarului general al PNL Lucian Bode care spunea că o alianţă cu PSD este cea mai stabilă şi cea mai de viitor şi că PNL ar putea guverna cu PSD după 2024, cât şi să aibă liste comune la alegeri, Bogdan a răspuns: „Deocamdată cred că trebuie să ne evaluăm exact unde suntem”.

„Trebuie să redăm puţină încredere tuturor aleşilor noştri locali, tuturor activiştilor dar şi electoratului şi mai ales, cum spunea astăzi preşedintele PNL, să ne prezentăm ceea ce am realizat. (...) În acest moment pentru România, soluţia unei alianţe la guvernare stânga-dreapta este ceea ce dă stabilitate acestei ţări şi asigură, pe de o parte, parcursul nostru pe PNRR, pe de altă parte, parcursul nostru de atragere a banilor europeni şi de a continua alocarea banilor în investiţii”, a mai precizat Rareş Bogdan.

Prim-vicepreşedintele PNL a adăugat că Lucian Bode făcea referire la posibilitatea guvernării PSD-PNL, după alegerile din 2024, nu despre o alianţă sau fuziune.

„Lucian Bode vorbea despre posibilitatea guvernării împreună, după 2024, alături de partenerii noştri de guvernare. Nicidecum domnia sa nu vorbea despre o alianţă, o fuziune. Sigur, pe masa politică există toate posibilităţile, dar în continuare credem că PNL are forţa necesară, doar trebuie să intre în dispozitiv şi să recapete încrederea pentru a se bate pentru câştigarea alegerilor. Având în vedere că am câştigat alegerile locale cu 35%, că am câştigat europarlamentarele când nimeni nu ne dădea nicio şansă, cu 28%, şi sigur pe baza unor mici greşeli şi a unui parcurs greu în pandemie am reuşit să luăm aproape 26% la alegerile generale”, a explicat Bogdan.

El a mai spus că, în opinia sa, „există premise ca PNL să se bată şi să câştige alegerile, sigur continuând pe un proiect major de ţară guvernarea, după modelul german, fără nicio problemă”.

„Din punctul meu de vedere, PNL trebuie să îşi ducă frâiele în propriile mâini. Are capacitatea necesară. Avem 1.262 de primari, avem premise de a recâştiga aceste primării, avem 17 preşedinţi de consilii judeţene, avem 120 de parlamentari. Cred că în momentul acesta PNL trebuie să se gândească cum să convingă alegătorii şi să scoată un scor mult mai bun, urmând să îşi realizeze politica de alianţe după încheierea alegerilor. Părerea mea este că trebuie să mergem în faţa electoratului cu realizările noastre, cu proiectele noastre, de unii singuri, asta neînsemnând că vom ajunge la un conflict direct ulterior. Noi avem posibilitatea să guvernăm şi cu stânga şi cu dreapta. Acesta este avantajul PNL, dar niciodată cu extremişti. Deci excludem din start guvernarea alături de AUR. În schimb, nu excludem guvernarea cu nicio forţă politică democratică, dar sperăm ca PNL să fie partidul care să dea prim-ministrul, care să aibă un candidat la prezidenţiale care să câştige Preşedinţia României şi să fie, de asemenea, partidul care să câştige alegerile europarlamentare şi să îşi recâştige cel puţin fiefurile unde în acest moment este prezent”, a conchis Rareş Bogdan.

Pe 17 septembrie, secretarul general al PNL Lucian Bode afirma că alegerile prezidenţiale din 2024 vor fi câştigate tot de PNL, în ciuda dorinţei fireşti a PSD de a câştiga această bătălie electorală. În ceea ce priveşte alegerile europarlamentare, Bode crede că este vorba despre a alege între civilizaţia euroatlantică şi modelul putinist.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.