Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat luni, referitor la situaţia de la Spitalul Foişor - de unde pacienţii au fost evacuaţi noaptea pentru a fi transformat în spital COVID - că nu se discută despre demiteri, ci despre un lanţ al vinovăţiilor care trebuie să fie pus la dispoziţia coaliţiei şi a opiniei publice. El a criticat faptul că ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu a avut declaraţii de presă simultan cu premierul, exprimându-şi speranţa că a fost vorba despre o eroare de comunicare a echipelor celor doi. Despre Raed Arafat a afirmat că ar trebui să înţeleagă că nu există oameni care au doar calităţi şi că poate este obosit şi trebuie să exerseze ce înseamă empatia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

”Nu discutăm despre demiteri, ci despre un lanţ al vinovăţiilor care trebuie să ne fie pus la dispoziţie, nouă şi opiniei publice”, a declarat Rareş Bogdan.

În ceea ce îl priveşte pe secretarul de stat Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, prim-vicepreşedintele PNL a afirmat că nu ar fi rău să exerseze empatia şi emoţia.

”Domnul Raed Arafat ar trebui să înţeleagă că, aşa cum are o mulţime de calităţi, nu există oameni care să aibă doar calităţi, defectele fac parte din firea lucrurilor şi din existenţa noastră ca oameni pe pământ. Cred că domnul Raed Afarat e uşor tensionat, e uşor obosit şi nu ar fi rău să încerce să mai exerseze empatia şi emoţia pentru că nu suntem roboţi”, a subliniat liderul liberal.

Referitor la faptul că ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu a susţinut declaraţii simultan cu premierul Florin Cîţu, Rareş Bogdan afirmă că vrea să creadă că a fost doar o problemă de comunicare între echipele celor doi şi nu o sfidare.

”Un prim-ministru, atunci când dă declaraţii, nu poate fi în niciun fel oprit sau dublat de declaraţiile altcuiva. Preşedintele României, primul-ministru, guvernatorul Băncii Naţionale, Patriarhul sunt nişte persoane care nu trebuie să fie dublate de mitropoliţi, de consilieri guvernamentali, de ştiu eu alte persoane atunci când fac o declaraţie. Sper ca situaţia de ieri să fi fost doar o chestiune legată de lipsa de comunicare între departamentele celor două instituţii, dar nu mi-a plăcut ce am văzut ieri după amiază şi nu am mai văzut asta în istoria recentă a României, ca în momentul în care primul ministru al Guvernului face declaraţii publice foarte importante pentru ţară să fie dublat de declaraţiile unui ministru. Nu o consider o sfidare, o consider o problemă legată de comunicarea deficitară între cele două departamente de comunicare. Sau vreau să cred că nu este”, a afirmat prim-vicepreşedintele PNL.

Referitor la Vlad Voiculescu, Rareş Bogdan a mai argumentat că atât timp cât Lucian Bode, care are cel puţin o presiune la fel de mare asupra sa, face faţă şi comunică şi reuşeşte să comunice inclusiv cu presa, cu opinia publică şi a avut situaţii extrem de complicate în aceste patru luni, la rândul său Marcel Vela a făcut acelaşi lucru anul trecut, ”de ce cineva se consideră că este nedreptăţit sau că toate reflectoarele, toate atacurile sunt orientate asupra sa”.

”Suntem oameni politici trebuie să ne asumăm şi atacuri dacă se face ceea ce trebuie pentru ţară”, a subliniat liderul liberal.

El a precizat că la şedinţa de luni a conducerii PNL  se va discuta modul în care funcţionează coaliţia şi ce s-a întâmplat vineri seara ”într-un moment în care o ţară întreagă a fost şocată de imaginile cu oameni scoşi la ora 23.30 la 5 grade, pe targă, acoperiţi doar cu o pătură, în scaune cu rotile, foarte mulţi în maşini personale ale aparţinătorilor şi nu spre salvări”.

”Ştiu că pe zi în Bucureşti sunt o mie de apeluri la Salvare, ştiu că sunt supraîncărcate şi spitalele şi activitatea ambulanţei şi a SMURD-ului, dar cineva trebuie să ne dea explicaţi într-o situaţie...cei care trebuiau să gestioneze situaţia. Vom afla astăzi cine, de la managerul Stoica, la ministrul Voiculescu, de la doamna Moldovan, care poate vorbeşte mai puţin se ocupă mai mult de minister şi nu de spaţiul public, că nu e treaba dânsei să dea explicaţi, e treaba liderilor politici şi a purtătorilor de cuvânt, de la domnul Arafat, care are experienţă de 17 ani în administrarea medicinei de urgenţă şi a IGSU, cred că putea să prevadă situaţia care a apărut de la Foişor, de la Nicuşor Dan, care trebuie să ştim ce a corespondat cu managerul Stoica începând de 2 aprilie, de la faptul că domnul Stoica, care este un excepţional medic, cu experienţa necesară, trebuie să înţeleagă că nu este managerul unui spital privat, ci este managerul unui spital public. Şi de asemenea, vom vedea exact ce s-a întâmplat”, a afirmat Rareş Bogdan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.