Raportul privind activitatea desfăşurată de SIE în anul 2022 a fost analizat de Comisia parlamentară specială pentru controlul activităţii Serviciului de Informaţii Externe, anunţă preşedintele comisiei, deputatul Mihai Weber. Având în vedere actualul context geopolitic generat de războiul de agresiune al Federaţiei Ruse în Ucraina, s-a subliniat că printre principalele teme care au făcut obiectul informării factorilor de decizie au figurat evoluţiile asociate acestuia şi implicaţiile la nivel naţional, cu accent pe securitatea economică şi energetică, fenomenul migraţiei, combaterea atacurilor cibernetice şi a fenomenului de propagandă şi dezinformare, se arată în comunicat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În data de 28 februarie 2023, membrii Comisiei parlamentare speciale pentru controlul activităţii SIE s-au întrunit pentru analizarea activităţii Serviciului de Informaţii Externe în plan operativ, informaţional-operaţional şi analitic, punând accent pe domenii precum furnizarea evaluărilor şi informaţiilor către decidenţii politici/militari, evaluarea şi anticiparea impactului mutaţiilor survenite la nivelul vectorilor de ameninţare asupra securităţii şi intereselor României, combaterea terorismului şi a criminalităţii transfrontaliere”, precizează Weber.
 
Reprezentanţii SIE au precizat că, în anul 2022, au fost transmise beneficiarilor legali un număr important de materiale de informare care au abordat aspecte relevante referitoare la evoluţii în planul securităţii naţionale aferente domeniilor din competenţă. Având în vedere actualul context geopolitic generat de războiul de agresiune al Federaţiei Ruse în Ucraina, s-a subliniat că printre principalele teme care au făcut obiectul informării factorilor de decizie au figurat evoluţiile asociate acestuia şi implicaţiile la nivel naţional, cu accent pe securitatea economică şi energetică, fenomenul migraţiei, combaterea atacurilor cibernetice şi a fenomenului de propagandă şi dezinformare, se arată în comunicat. 
 
”S-a reiterat, de asemenea, preocuparea continuă pentru modernizarea şi adaptarea la contextul geopolitic, accentul fiind pus pe dezvoltarea analizei predictive, astfel încât să poată fi identificate din timp/anticipate riscurile şi ameninţările externe la adresa securităţii naţionale, dar şi oportunităţile de promovare a intereselor de securitate ale României”, mai afirmă preşedintele comisiei.
 
”Comisia a concluzionat că, în realizarea activităţii de informaţii, SIE a îndeplinit obiectivele asumate privind misiunile încredinţate în conformitate cu legile ţării, precum şi că acesta este pregătit în orice moment să răspundă tuturor provocărilor de securitate şi să îndeplinească toate sarcinile care îi revin cu privire la asigurarea securităţii României”, mai spune Mihai Weber. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.