Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a afirmat că statul nu mai poate să fie ca un dictator care le spune tuturr că nu se poate, iar decidenţii politici trebuie să facă tocmai acest lucru, să ia hotărâri pentru a putea fi realizat un anumit lucru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Raluca Turcan a avut o intervenţie, joi, în cadrul Congresului Blocului Naţional Sindical în care a afirmat că în momentul când a ajuns la Ministerul Muncii angajaţii i-au transmis că nu pot fi realizate anumite lucruri deoarece nu permite legea.

"Când am ajuns la minister, stând de vorbă, inclusiv cu angajaţii ministerului, cu oameni din afară, primeam deseori răspunsuri, asta nu se poate, că nu ne permite legea. Întrebarea mea: fraţilor, cum nu ne permite legea? Noi suntem în măsură să schimbăm legea astfel încât să rezolvăm probleme. Şi lucrul acesta îmi propun să îl facem constant împreună”, a explicat ministrul Muncii.

Raluca Turcan s-a referit în cadrul intervenţiei sale şi la problema salarizării din sistemul public, dar şi la pensii.

"Dacă vă uitaţi pe articolele de lege, pe fluturaşele de salarii, o să ajungeţi la concluzia că nu mai putem să închidem ochii şi chiar pe partea de salarizare în sistemul public trebuie să facem ceva. De asemenea, partea de pensii. Oameni buni, cred că a fost subiectul predilect al politicienilor şi când ajungi în instituţie şi în calitate de ministru vreau şi eu să văd cum pot fi recalculate pensiile astfel încât să acoperim majorările promise, mai mari sau mai mici, de oamenii politici şi tu ajungi la concluzia… Sunt în teritoriu pentru a arăta încă o dată cum arată sistemul de pensii acum. Cum poţi să vorbeşti, ca lider politic, că vrei pensii mai mari, dar dosarele arată aşa?”, a afirmat Raluca Turcan.

Ea a mai afirmat că nu putem fi o ţară modernă fără digitalizare şi abia după implementarea acestui sistem se va cunoaşte câte persoane au cumulat pensia cu salariul, câţi angajaţi sunt în instituţiile statului, ce formă de contracte au aceştia, pot fi suprapuse bazele de date ale diverselor instituţii.

"Sunt informaţii importante pe care nu le poţi obţine dacă nu ai un sistem digital performant în România”, a subliniat Raluca Turcan.

Ea a precizat că statul nu mai poate fi un dictator care spune tuturor că asta nu se poate.

"Statul nu mai poate să fie ca un dictator care spune tuturor: asta nu se poate. Mă revoltă până în adâncul sufletului când aud decidenţi politici că asta nu se poate. Cum nu se poate? De asta eşti la decizie, ca să se poată", a mai afirmat ministrul Muncii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.