Deputatul PNL Raluca Turcan a declarat miercuri, la Antena 3, despre proiectul adoptat în urmă cu o zi de plenul Camerei Deputaţilor, prin care persoanele condamnate nu mai au voie de candideze pentru funcţii publice, că dacă ai săvârşit fapte penale, ai fost sancţionat, e firesc să nu mai poţi să candidezi pentru demnităţi unde trebuie să ai ca principal atuu integritatea, lipsa de vulnerabilitate şi că în altă ţară, lucrurile acestea ar fi fireşti. Ea a precizat că în PNL au fost introduse aceste criterii de integritate, ”ceea ce a dus la o selecţie a candidaţilor pentru Parlament, însă nu toate partidele au făcut lucrul acesta şi nici la toate nivelurile”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Iniţiativa celor de la USR, care viza reprezentanţii administraţiei publice locale, ţintea sancţionarea prin nepermiterea candidaturii a celor care săvârşesc infracţiuni împotriva minorilor. Analizele juriştilor au arătat că acea formulare ar fi fost neconstituţională şi, pentru că până la urmă pe noi ne interesează rezultatul final, au fost votate două proiecte, unul iniţiat de PNL, prin care se interzicea persoanelor condamnate definitiv pentru infracţiuni comise cu intenţie să candideze în Parlament şi al doilea proiect, care practic a preluat textul din iniţiativa noastră, al USR-ului, care vizează administraţia publică locală”, a explicat Raluca Turcan la Antena 3.

Deputatul PNL a precizat că acest proiect nu este o vânătoare de vrăjitoare şi ar fi greşit să fie redus doar la câteva exemple.

”E un proiect de bun-simţ şi o idee de bun-simţ, dacă ai săvârşit fapte penale, ai fost sancţionat, e firesc să nu mai poţi să candidezi pentru demnităţi unde trebuei să ai ca principal atuu integritatea, lipsa de vulnerabilitate. În altă ţară, lucrurile acestea ar fi fireşti şi partidele ar regla de la sine”, a mai spus Turcan.

Ea a precizat că în PNL au fost introduse aceste criterii de integritate, ”ceea ce a dus la o selecţie a candidaţilor pentru Parlament, însă nu toate partidele au făcut lucrul acesta şi nici la toate nivelurile”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.