Deputatul PNL Raluca Turcan a declarat marţi, în emisiunea Proiect de Ţară: România, de la Prima News, că ceea ce a spus astăzi rămâne în picioare şi anume că nu există niciun proiect de lege în care să existe varianta creşterii obligatorii a vârstei de pensionare, nici în Parlamentul României şi nici în PNRR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ce am spus astăzi rămâne în picioare, nu există niciun proiect în care să existe varianta creşterii obligatorii a vârstei de pensionare. Nici în Parlamentul României nici în PNRR. În PNRR există o prevedere legată de egalizarea vârstei de pensionare şi stimularea rămânerii în activitatea profesională, decizia rămânând a statului român”, a spus Turcan. 

Ea a precizat că în momentul de faţă legea în România prevede o creştere treptată a vârstei de pensionare la femei până la 63 de ani.

”Există o decizie a CCR care spune foarte clar că o femeie care doreşte să se pensioneze la 65 de ani are acest drept. Există un cadru legal acum, pe care funcţionăm şi nu se întâmplă absolut nimic foarte grav. iar în PNRR obligaţia este de a face cât mai sustenabil sistemul public de pensii şi dacă statul găseşte variantele prin care angajaţii să primească stimulente pentru a rămâne în activitate, atunci se face un pas înainte”, a completat ea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.