Deputatul PNL Raluca Turcan, fost ministru al Muncii, scrie, joi, într-o postare pe Facebook, despre „renegocierea” acum a PNRR, că este la fel de ”reală” după cum a fost şi creşterea pensiilor cu 40% - o altă minciună nedemnă prin care s-a încercat păcălirea pensionarilor. Turcan mai arată că ”metoda promisiunilor exagerate în materie de pensii face parte, ca şi metoda Accidentul, din modalităţile frecvent utilizate pentru escrocarea pensionarilor din România” şi afirmă că este ”de o iresponsabilitate criminală să spui, fiind la guvernare, că sunt bani pentru creşterea pensiilor, dar că e cineva care nu vrea să îi dea”. ”Sunteţi la guvernare! Veniţi cu măsura! Parlamentul aşteaptă”, este mesajul acesteia către cei din Guvern.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Subminarea guvernării din interior este un joc extrem de periculos, iar „renegocierea” acum a PNRR este la fel de ”reală” după cum a fost şi creşterea pensiilor cu 40% - o altă minciună nedemnă prin care s-a încercat păcălirea pensionarilor din România. De fapt, metoda promisiunilor exagerate în materie de pensii face parte, ca şi metoda Accidentul, din modalităţile frecvent utilizate pentru escrocarea pensionarilor din România”, scrie fostul ministru al Muncii, în postare. 
 
 
Potrivit acesteia, ”sistemul public de pensii merită consolidat şi protejat prin argumente economice şi nu aruncat într-o dezbatere mincinoasă şi isterică”.
 
”Este, de asemenea, de o iresponsabilitate criminală să spui, fiind la guvernare, că sunt bani pentru creşterea pensiilor, dar că e cineva care nu vrea să îi dea. Sunteţi la guvernare! Veniţi cu măsura! Parlamentul aşteaptă!”, scrie ea. 
 
Turcan mai arată că ”la fel de iresponsabil este să fii la guvernare şi să întreţii acel fake news privind creşterea vârstei de pensionare”.
 
”Puţini oameni mai pot sau mai vor să lucreze după 65 de ani. Condiţiile de muncă din România sunt mult mai dificile ca în alte ţări. Proiectul din Parlament prevede că acelora care se simt în putere pentru a mai continua câţiva ani, până la 70 de ani, să li se permită acest lucru, fără cereri peste cereri soluţionate arbitrar. Este un drept al lor şi nicidecum o obligaţie impusă de cineva. Ar putea fi vorba de medici, de cadre didactice, de oameni din cultură angajaţi la stat. În sectorul privat acest lucru se întâmplă oricum. Eu personal nu ştiu de vreo iniţiativă de creştere a vârstei de pensionare în România. Unde vedeţi scris aşa ceva, cel mai probabil este vorba de un fake news, de o ştire falsă”, mai spune fostul ministru al Muncii. 
 

Ministrul Muncii, Marius Budăi a transmis, marţi, că nu va renunţa sub nicio formă la creşterea pensiilor şi rezolvarea inechităţilor din sistem, el precizând că o creştere a pensiilor este o necesitate, iar PSD a pus în programul de guvernare acest lucru.

Ministrul a arătat că a avut o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis, la începutul lunii ianuarie, ”inclusiv din perspectiva renegocierii acelui procent de 9.4% din PIB pus din pix de Cristian Ghinea de la USR”, iar ”domnul Iohannis s-a interesat de acest lucru”.

 

Ministrul Familiei, Gabriela Firea a scris, joi, într-o postare pe Facebook, că interzicerea cumulului pensiei cu salariul trebuie aplicată celor care abuzează de sistem, respectiv cei care se pensionează anticipat şi continuă să lucreze la stat, de multe ori cu o pensie specială. Ea a mai spus că PSD nu acceptă sub nicio formă creşterea vârstei de pensionare.

 
 
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.