Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat marţi că şi-a depus candidatura pentru alegerile europarlamentare la organizaţia PSD Sector 2 şi urmează o decizie a PSD Bucureşti. El a precizat că e foarte bine să vină cineva şi din zona sănătăţii în Parlamentul European, pentru că România va beneficia în perioada următoare de multe fonduri europene şi s-ar bucura să ajute ca aceşti bani pentru sănătate să fie folosiţi. Ministrul a mai spus că îşi acordă nota 9 plus pentru mandatul de ministru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Sănătăţii a declarat la Prima News că şi-a depus candidatura pentru alegerile europarlamentare, la organizaţia PSD Sector 2 şi că urmează o decizie a PSD Bucureşti, care va trimite propunerile la centru.

”De ce o fac? Pentru că eu consider că am suficientă experienţă şi în administraţie şi în relaţiile internaţionale”, a arătat Alexandru Rafila, adăugând că România va beneficia în perioada următoare de multe fonduri europene şi s-ar bucura să ajute ca aceşti bani pentru sănătate să fie folosiţi.

Ministrul a mai spus că e foarte bine să vină cineva şi din zona sănătăţii în Parlamentul European, arătând că este mai puţin legat de o carieră politică.

Întrebat pe cine ar recomanda pentru funcţia de ministru, dacă va merge la Bruxelles, Rafila a spus că trebuie să fie o persoană tânără, dinamică, care cunoaşte proiectele importante din România şi cu credibilitate, acestea fiind elementele unui ministru.

Despre o autoevaluare a mandatului de ministru, Alexandru Rafila a spus că este foarte greu să fie obiectiv şi beneficiarii sistemului trebuie să facă aceasstă evaluare. ”Din punct de vedere al sincerităţii, a dorinţei de a face bine, a echilibrului, pot foarte bine să îmi acord nota 9 plus”, a mai spus Rafila.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.