Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea a afirmat despre Marcel Ciolacu premier la 1 iunie că este un scenariu posibil din această perspectivă a unui calendar. El a mai spus că astăzi efortul Guvernului, al coaliţiei, al preşedintelui Marcel Ciolacu este acela de a găsi o soluţie pentru profesori, pentru părinţi şi pentru elevi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este un scenariu posibil din această perspectivă a unui calendar, dar aţi văzut că astăzi efortul Guvernului, al coaliţiei, al preşedintelui Marcel Ciolacu este acela de a găsi o soluţie pentru profesori, pentru părinţi şi pentru elevi”, a spus purtătorul de cuvânt al PSD în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News.

El a arătat că este nevoie de dialog pentru a găsi acea soluţie împreună, guvern şi profesori, pentru ca procesul de învăţământ să continue şi elevii să finalizeze anul.

Întrebat care este strategia PSD după ce premierul Ciucă va demisiona, vineri, Radu Oprea a spus: ”Cu certitudine partidele se vor întâlni în forurile decizionale, atât PSD, cât şi PNL şi UDMR, cei care suntem în coaliţie şi de acolo vor fi luate deciziile despre vitorul imediat”. 

El a precizat că există deja deciziile în PSD şi PNL, ”de a găsi o formula mai suplă a Guvernului”.

”S-a vorbit despre o limitare a numărului de ministere, a posturilor de secretar de stat, sunt lucruri care vin ca răspuns foarte clar la ce ne-au spus cetăţenii, cât şi mediul de afaceri, un Guvern mai suplu care să răspundă la nevoile populaţiei şi provicările care ţin de PNRR”, a mai explicat Oprea. 

Întrbat dacă PSD îşi doreşte păstrarea UDMR în coaliţie, Oprea a arătat că UDMR a fost un echilibru, o parte a stabilităţii de aproape 70% din Parlament care a susţinut şi susţine Guvernul. 

”Având în vedere ideea stabilităţii, UDMR a fost o parte a coaliţiei care a funcţionat foarte bine”, a declarat Radu Oprea. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.