Radu Oprea, ministrul Economiei, a declarat joi, despre reducerile de cheltuieli din instituţie, că ar fi trebui să fie 5 secretari de stat şi vor avea 4 şi au renunţat la peste 42 de posturi vacante. Ministrul a mai spus că vor dispărea foarte multe din funcţiile de conducere, şef serviciu, şef birou şi că din 9 agenţii, vor rămâne cu 5 agenţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am pus în transparenţă organigrama nouă şi am renunţat la posturile vacante, din aproximativ 600 de posturi  din cadrul Ministerul, peste 42 de posturi sunt vacante, cele neocupate, am renunţat la ele. Pe noua organigramă, în conformitate cu Ordonanţa existentă, de la 83 de funcţii de conducere trebuie să rămânem până în 50 de funcţii de conducere”, a declarat ministrul Economiei, Radu Oprea, în emisiunea România Politică de la Prima News. 

El a arătat că, ”dacă ne uităm la direcţiile care trebuie să gestioneze politicienile publice, că vorbim de direcţia de resurse minerale, mediu de afaceri, turism, prim comparaţie cu direcţiile suport, sunt nişte cifre disproporţionate”.

”Am constatat că în deirecţia de resurse umane sunt 29 de posturi ocupate, aproape 5% din total. Mi se pare că este dezechilibrat. Dacă ne uităm la scopul principal al ministerului, nu este să ai servicii suport, acestea sunt pentru a sprijin celelalte direcţii. Asta nu înseamnă că cineva va pleca din minister, ne putem reorienta în cariera profesională spre alte departamente unde potem fi foarte buni şi ptem veni şi cu programele de orientare profesională”, a precizat el. 

Despre reducerile de cheltuieli cerute de premierul Ciolacu, Oprea a spus că ”o primă reorganizare s-a întâmplat, pentru că, dacă ar fi adunat numărul de sercetari de stat din Ministerul Economiei cu numărul de secretari de stat din Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului, ar fi ajuns la 9.

”Ar fi trebui să avem 5 secretari de stat, vom avea 4, astăzi funcţionăm cu 4 secretari de stat. O parte din reducerea cheltuielilor şi personalului s-a produs deja, prin faptul că vor dispărea foarte multe din funcţiile de conducere, de la şef serviciu, şef de birou. Cu certitudine, anvelopa salarială va scădea”, a mai arătat Radu Oprea.

El a menţionat că, din nouă agenţii, vor rămâne cu 5 agenţii.

”În minister nu am găsit un departament de analiză, nu am găsit un departament care să integreze date de la INS, de la asociaţiile patornale care vin cu multe studii, pe forţa de muncă, pe probleme specifice fiecărui domeniu”, a mai spus el. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.