Ministrul Economiei, Radu Oprea, a afirmat, joi seară, că este realizabilă ţinta din Programul de guvernare ca fiecare salariat să aibă minim 500 de euro salariul minim net, până la începutul anului 2025.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ţinta este ca fiecare salariat din România să aibă net minim 500 de euro, salariul mediu 1.000 de euro, până la începutul anului 2025”, a afirmat, joi seară, ministrul Economiei, la finalul primei şedinţe a Guverului Ciolacu.

Ministrul a precizat că, de fiecare dată când s-a discutat despre creşterea salariului minim, întrebările au fost dacă IMM-urile pot face faţă, dar timpul a arătat că da şi ”toţi indicatorii economici au crescut”.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

”Mediul antreprenorial ştie astăzi foarte bine că reţinerea forţei de muncă calificate în România este una dintre marile provocări pe care le au în faţă şi creşterea salariului minim pe economie este una dintre variante”, a mai declarat ministrul Economiei.

Radu Oprea s-a referit şi la Directiva UE referitoare la creşterea salariului minim.

”Ţina este realizabilă”, a conchis ministrul.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.