Purtătorul de cuvânt al USR, deputatul Ionuţ Moşteanu acuză majoritatea PNL-PSD din Parlament că face ”un abuz fără precedent” după ce nu au luat în seamă solicitarea USR din Birourile permanente de a nu mai bloca iniţiativa USR de tăiere a pensiilor speciale ale parlamentarilor. Moşteanu precizează că din luna mai a fost depus proiectul de lege de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor, iar acesta a rămas blocat în BPR-uri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

 

Purtătorul de cuvânt al USR a declarat că în sedinţa conducerii parlamentului ”au asistat la un abuz fără precedent al coaliţiei PSD-PNL”, precizând că formaţiunea a cerut în Birourile permanente să nu mai blocheze iniţiativa USR de tăiere a pensiilor speciale ale parlamentarilor.

”Această iniţiativă este depusă de noi în 6 mai şi de atunci o ţin blocată în Birourile permanente reunite, nu intră în circuitul parlamentar, iar acesta este un abuz fără precedent. Orice parlamentar are dreptul la iniţiativă legislativă şi apoi Parlamentul decide, în înţelepciunea lui, dacă e bună, dacă trece sau nu trece, în urma dezbaterilor din comisiei şi a apoi în plen”, a precizat Moşteanu.

Deputatul USR a arătat că aşa funcţionează democraţia iar ”ceea ce fac PNL şi PSD este încă un pumn în gura democraţiei, pentru că de mai bine de jumătate de an blochează acest proiect”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.