Purtătorul de cuvânt al PSD, senatorul Ştefan Radu Oprea a declarat vineri, pentru News.ro, în urma solicitării lui Rareş Bogdan privind revocarea întregii conduceri a ANRE, că liberalul ”a acţionat emoţional, pentru că nu s-a uitat în Monitorul Oficial pentru a vedea că Ordonanţa este semnată şi avizată de ANRE” şi a precizat că schimbarea vine oricum pe cale naturală, în cazul ANRE, pentru că actualei conduceri îi expiră mandatul în această toamnă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Eu nu dau crezare la zvonuri sau la diverse chestiuni pe surse, mă uit pe documentul oficial. În cazul Ordonanţei cu măsurile din energie, aceasta este publicată deja în Monitorul Oficial, în Monitor s-a văzut că e semnată de ANRE şi că preşedintele ANRE a avizat favorabil. Acestea sunt faptele, restul probabil este cancan”, a spus Oprea.

El a afirmat că, dacă este să intrăm în registrul de a fi foarte supăraţi şi a reacţiona rapid, ”el este obşinuit cu domnul Rares Bogdan şi îşi aminteşte când spunea că va elimina în 30 de zile pensiile speciale.

Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)

”Din această perspectivă, cred că a acţionat emoţional, nu s-a uitat în Monitorul Oficial pentru a vedea că Ordonanţa este semnată şi avizată de ANRE, elaborată în grupul de lucru interministerial. Astea sunt faptele”, a mai comentat Ştefan Radu Oprea. El a continuat:

”Cred că a fost o chestiune emotională a domnului Rareş Bogdan, nu cred că că trebuie să mergem mai departe în discuţie”. Purtătorul de cuvânt al PSD a precizat că în cazul ANRE, oricum ”schimbarea vine pe calea naturală”, amintind că mandatul actualei conduceri a Autorităţii expiră în această toamnă.

”Oricum se schimbă componenţa ANRE. Acum, că ştim oricum că se schimbă, să spunem că ne-am enervat..”, a mai comentat Oprea.

Europarlamentarul Rareş Bogdan a anunţat, vineri, la Digi24, că va solicita, luni, în calitate de prim-vicepreşedinte al PNL, o întrunire de urgenţă a coaliţiei şi punerea pe ordinea de zi de săptămâna viitoare, de către Parlamentul României, a revocării întregului Consiliu de Conducere al ANRE.

Rareş Bogdan a spus că atitudinea ANRE, în momentul acesta, este una care subminează statul român, loveşte în credibilitatea primului-ministru şi a coaliţiei de guvernământ şi necesită o reacţie rapidă atât din partea PNL cât şi a celor din PSD şi UDMR.

Reacţia lui Rareş Bogdan a venit în contextul în care Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), arbitrul pieţei energetice din România, a avertizat Guvernul într-o notă că ordonanţa de urgenţă adoptată joi pentru plafonarea facturilor încalcă flagrant regulile europene pentru că limitează comerţul comunitar cu energie, potrivit unui document consultat de G4Media.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.