Purtătorul de cuvânt al Partidului Naţional Liberal (PNL), Ionuţ Stroe, afirmă că, dincolo de planurile pe termen lung, România are nevoie de un plan pe termen scurt în ceea ce priveşte agricultura, el avansând ideea unui dialog cu Comisia Europeană privind alocarea de fonduri pentru agricultură prin PNRR. El a mai spus că Petre Daea, pe cale de a reveni în funcţia de ministru al Agriculturii, trebuie să continue măsurile de sprijin pentru acest domeniu demarate de către Guvern.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Apropo de lucrurile care trebuie făcute în agricultură cu titlul de urgenţe, evident că ministrul Daea trebuie să continue acest mix de măsuri de sprijin pentru agricultură adoptate de guvernul Ciucă şi vă reamintesc faptul că guvernul Ciucă chiar a prioritizat domeniul agriculturii în pachetul «Sprijin pentru România». Ne trebuie, într-adevăr, un plan pe termen lung, dar ne trebuie şi unul pe termen scurt pentru că, iată, partea de irigaţii arată că în acest moment avem ceva probleme, legat de zona de PNRR ştiţi foarte bine este o zonă unde cinstiţi să fim, nu există, în momentul de faţă, niciun fel de finanţare din PNRR. De asta ar fi o posibilitate să îmbunătăţim şi să demarăm un dialog cu Comisia pentru a avea aceste investiţii finanţate prin PNRR”, a declarat Ionuţ Stroe miercuri, la Digi 24. 
În ceea ce priveşte un eventual calendar al discuţiilor pentru introducerea în PNRR de finanţare pentru agricultura din România, Stroe adaugă că „în mod normal ar trebui pornit un dialog la toamnă”, iar „la începutul anului 2023 să se şi concretizeze”.

Petre Daea a comentat marţi, după ce a fost anunţată nominalizarea sa pentru Ministerul Agriculturii, faptul că irigaţiile nu sunt cuprinse în PNRR, arătând că priveşte acest lucru cu îngrijorare şi mult regret.

”Nu am înţeles de ce foştii miniştri nu au reuşit să prezinte Uniunii, Comisiei Europene, acel interes formidabil pentru Europa şi pentru România (..) Nu este posibil să ai o Europă verde cu o Românie uscată. În al doilea rând, nu mi-am putut imagina, ca agronom, ca inginer în domeniu, să nu aibă argumentele tehnice, în aşa fel încât să fie prezentate la Comisie şi să asiguri UE de două culturi extrem de importante, cultura de soia (..) şi cultura porumbului”, a mai afirmat el.

Întrebat despre viziunea sa despre agricultură, Petre Daea a spus că o vede aşa cum a văzut-o întotdeauna: ”Să facem în fircare zi ce trebuie, în aşa fel încât să fie bine ţării şi fermierii să simtă acest lucru”.

Petre Daea a mai arătat că a spus de fiecare dată că cel mai mare rău în agricultură este să întrerupi programele şi îl felicită pe Adrian Chesnoiu că nu a făcut acest lucru.

”În agricultură, toate proiectele sunt prioritare”, a mai afirmat Daea, spunând că în mandatul trecut, imediat după depunerea jurământului, la ora 11 noaptea era la minister.

”Aşa voi face şi imediat după ce voi depune jurământul, să mă duc în şantierul muncii, al obiectivelor de investiţii atât de necesare ţării” a arătat el.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.