Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a anunţat, sâmbătă, că, începând de săptămâna viitoare, se vor depune moţiuni simple împotriva miniştrilor Sănătăţii, Muncii şi Dezvoltării. ”La Ministerul Sănătăţii, este absolut necesar ca acest ministrul să fie demis sau să îşi dea demisia de urgenţă pentru că există riscul privatizării sistemului de sănătate”, a spus Simonis.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am hotărât că, în perioada următoare, vom depune moţiune simplă,  atât la Senat, cât şi la Cameră. Vom începe cu moţiune împotriva ministrului Sănătăţii, ministrului Muncii şi a ministrului «Grindă» de la Dezvoltare”, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, Alfred Simonis.

Acesta a precizat că moţiunile vor fi depuse începând de săptămâna viitoare.

”La Ministerul Sănătăţii, este absolut necesar ca acest ministrul să fie demis sau să îşi dea demisia de urgenţă pentru că există riscul privatizării sistemului de sănătate. Nu ne putem permite ca într-o ţară în care nu toţi oamenii îşi permit un tratament în sistemul privat de sănătate să existe un sistem care va avea fonduri insuficiente pentru sistemul public de sănătate şi să se aloce din ce în ce mai mulţi bani la sistemul privat, sistem privat care îl plăteşte pe ministrul Sănătăţii cu sume importante”, a mai spus liderul deputaţilor PSD.

Libertatea.ro a relatat, joi, că ministrul Sănătăţii are un contract de muncă cu Spitalul Polisano din Sibiu şi a publicat un ordin de ministru care reduce dotările necesare pentru accederea în programul ”Acţiunile Prioritare pentru tratamentul pacienţilor cu infarct miocardic acut”, care ar putea favoriza spitalul la care lucrează.

Deputatul PSD Daniel Suciu i-a cerut ”de urgenţă” demisia, însă premierul Ludovic Orban a anunţat că nu ia în calcul o astfel de măsuri în prezent.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.