Reprezentanţii PSD spun că părinţii nu au cine să îşi lase copiii acasă, şcolile fiind închise, iar Guvernul PNL trebuie să ia măsuri urgente pentru a-i ajuta. "Dacă Guvernul Orban va ignora şi această problemă, PSD va acţiona pentru adoptarea rapidă a unui act normativ în Parlament, care să permită părinţilor să stea acasă pentru a-şi supraveghea copiii până la redeschiderea unităţilor de învăţământ!", afirmă ei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Părinţii nu au cu cine sa lase copiii acasă. Pentru că şcolile sunt închise. Guvernul PNL trebuie sa ia măsuri urgente să ajute părinţii! Interesat doar de sondaje de opinie, Guvernul PNL a uitat - din nou! - de românii care au copii şi care nu au în grija cui să îi lase. Nu a luat în calcul niciun moment faptul că odată cu ridicarea stării de urgenţă, pe 15 mai, nu mai pot fi acordate compensaţii părinţilor care rămân acasă pentru a avea grijă de copiii minori", afirmă reprezentanţii PSD, marţi, într-o postare pe Facebook.

Ei adaugă că after-school-ul sau grădiniţa nu mai sunt soluţii în acest an, având în vedere că unităţile de învăţământ rămân închise, iar varianta de a-i lăsa pe copii în grija bunicilor nu este una bună, pentru că riscul să îi infecteze este prea mare.

"Ce vor face aceşti părinţi în continuare? Este clar pentru toată lumea, mai puţin pentru Guvernul Orban, că este nevoie acum de măsuri în sprijinul părinţilor! Este nevoie de predictibilitate, nu de măsuri luate doar din considerente electorale! Dacă Guvernul Orban va ignora şi această problemă, PSD va acţiona pentru adoptarea rapidă a unui act normativ în Parlament, care să permită părinţilor să stea acasă pentru a-şi supraveghea copiii până la redeschiderea unităţilor de învăţământ!", mai spun reprezentanţi PSD.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, luni că, pentru majoritatea elevilor, în acest an şcolar grădiniţele, şcolile, universităţile nu se vor redeschide. Anul şcolar se încheie pe 12 iunie, iar până atunci vor continua formele de învăţământ la distanţă. Examenele naţionale se vor organiza aşa cum au fost programate, cu respectarea măsurilor de distanţare socială. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.