PSD a câştigat detaşat alegerile în judeţul Ialomiţa, rezultatele finale centralizate de Biroul Electoral Judeţean (BEJ) arătând că social-democraţii au obţinut 58% din mandatele de consilier judeţean, precum şi peste jumătate din mandatele de consilier local şi 42 dintre cele 66 de primării, inclusiv reşedinţa de judeţ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform rezultatelor finale ale alegerilor locale de duminică, anunţate, marţi, de Prefectura Ialomiţa, PSD a câştigat detaşat alegerile în acest judeţ. Astfel, din totalul de 31 de mandate de consilier judeţean, social-democraţii au obţinut 18 mandate, în timp ce PNL are zece consilieri judeţeni, iar ALDE trei.

PSD a obţinut 403 din cele 788 de mandate de consilier local, în timp ce PNL are 262 de consilieri locali, iar ALDE 61. Niciuna dintre celelalte formaţiuni politice nu are mai mult de 26 de aleşi locali în acest judeţ. 

PSD a obţinut şi cele mai multe mandate de primar - 42 - din 66, inclusiv în municipiul reşedinţă de judeţ, Slobozia. În urma scrutinului de duminică, PNL are în judeţul Ialomiţa 20 de primari, ALDE câştigă trei primării, în timp Partidul Ialomiţenilor are un primar. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.