PSD Iaşi a transmis, miercuri, printr-un comunicat, că primarul Mihai Chirică a fost convocat astăzi la DIICOT şi că a ieşit de la audieri cu o nouă calitate, cea de inculpat, pentru infracţiunea de a abuz în serviciu. Onorabil ar fi ca Mihai Chirica, Costel Alexe şi toţi cei asupra cărora planează astfel de suspiciuni sa se retragă, iar justiţia să îşi spună cuvântul. Chirica ar trebui să demisioneze, iar la Primărie să aibă loc alegeri anticipate, spun social-democraţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Primarul Mihai Chirica a ieşit din sediul DIICOT cu o nouă calitate, cea de inculpat. Procurorii i-au adus la cunoştinţă schimbarea calităţii, din suspect în inculpat, pentru infracţiunea de abuz în serviciu. Astfel, Mihai Chirica s-a ales cu două capete de acuzare în dosarul instrumentat de DIICOT: una pentru omisiunea sesizării organelor judiciare şi una de abuz în serviciu”, spune PSD Iaşi, care aminteşte că Mihai Chirica mai are calitatea de inculpat într-un dosar instrumentat de DNA dar şi în Dosarul Skoda care se judecă la Judecătoria Iaşi.
 
PSD Iaşi arată că Mihai Chirica a fost convocat astăzi la DIICOT. Primarul Iaşului are din nou probleme cu legea şi implică iar administraţia locală în scandaluri care vizează activitatea de urbanism. Sunt lucruri de neconceput care se întâmplă în Primăria Iaşi.

”Acum ni se demonstrează tuturor că haosul din urbanism a fost întreţinut cu bună ştiinţă. Ieşenii au avut doar de suferit, în timp ce unii aveau doar de câştigat. Acuzaţiile sunt extrem de grave. Angajaţi şi conducerea Primăriei sunt suspectaţi de fapte corupţie. Sunt lucuri de neconceput care se întâmplă în această instituţie. PSD militează pentru transparenţă în urbanism, pentru aplicarea strictă a legii în beneficiul ieşenilor nu a unor grupuri de interese”, se precizează în comunicatul PSD. 

Organizaţia afirmă că, ”chiar dacă nu avem de a face cu un nou dosar penal, ci cu o extensie a „afacerii Sărărie 202”, imaginea Iaşului are de suferit. Iaşul pare din ce în ce mai apăsat de problemele penale ale primarului şi preşedintelui Consiliului Judeţean Iaşi”.

”Onorabil ar fi ca Mihai Chirica, Costel Alexe şi toţi cei asupra cărora planează astfel de suspiciuni sa se retragă, iar justiţia să îşi spună cuvântul. Chirica ar trebui să demisioneze, iar la Primărie să aibă loc alegeri anticipate. Cei care vremelnic conduc acum oraşul şi judeţul Iaşi nu mai au timp pentru administraţie. În fiecare săptămână cel puţin unul dintre ei primeşte convocare la DNA, DIICOT sau Parchetul General. Cât va mai continua acest calvar pentru ieşeni? Ce prestanţă mai are Chirica în faţa liderilor din Bucureşti, chiar dacă ar vrea să meargă în Capitală să facă lobby pentru proiectele Iaşului? ” a declarat senatorul Maricel Popa, preşedintele PSD Iaşi.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.