PSD a venit, miercuri, cu o replică la criticile liderului PNL Florin Cîţu privind evoluţia economiei, afirmând că preşedintele PNL trebuie să-i solicite ministrului Energiei să prezinte urgent actul normativ privind reglementarea preţurilor la energie şi gaze naturale, pentri că ”adoptarea acestui act normativ este esenţială pentru consolidarea economiei naţionale”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”PSD este de acord cu preşedintele PNL, Florin Cîţu, că România are nevoie de o economie puternică pentru a putea face faţă provocărilor generate de războiul din Ucraina. În acest sens, trebuie să acţionăm asupra cauzelor principale, respectiv asupra creşterii preţurilor la energie electrică şi gaze naturale, care au cel mai puternic impact negativ asupra economiei naţionale”, a transmis PSD în comunicatul oficial.

PSD îi transmite preşedintelui PNL că ”trebuie să-i solicite colegului său de partid care conduce Ministerul Energiei să prezinte urgent proiectul de ordonanţă de urgenţă privind stoparea creşterii preţurilor din piaţa de energie din România”.

”Adoptarea acestui act normativ este esenţială pentru consolidarea economiei naţionale”, spun cei de la PSD. 

Potrivit social-democraţilor, ”Uniunea Europeană şi-a exprimat deja acordul ca statele membre să adopte măsuri de reglementare în piaţa de energie şi gaze naturale”.

”Aşadar, nu mai există niciun obstacol pentru intervenţia cu fermitate în domeniul energiei, în vederea protejării economiei naţionale şi a consumatorilor casnici”, se arată în comunicat. 

PSD mai aminteşte că a prezentat cu săptămâni în urmă mai multe soluţii pentru combaterea creşterii preţurilor la energie şi gaze naturale, iar multe dintre acestea au fost agreate la nivelul Guvernului şi al Coaliţiei de guvernare.

”Este deci important ca partenerii liberali să prezinte, în regim de maximă urgenţă, actul normativ pentru implementarea acestor soluţii”, spun cei de la PSD. 

Liderul PSD Florin Cîţu afirma, luni, că ”sunt trei mari priorităţi ale Guvernului, în această perioadă, în primul rând starea economică”.

”Dacă nu ai o economie sănătoasă, dacă nu gestionezi bine economia, degeaba vrei să faci, sau încerci să ai şi alte obiective pentru că nu o să poţi să le duci la îndeplinire. Trebuie să ne concentrăm ca economia să fie bine administrată”, a spus Florin Cîţu, precizând că ”în primele două luni de zile economia a fost administrată suboptimal”.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.