PSD a transmis, joi seară, că decizia asumării răspunderii pe Legea bugetului de stat pentru 2020 este cea mai nedemocratică decizie a unui guvern după 1989 şi susţin că ”PNL-iştii vor să adopte pe furiş bugetul ca să nu dea explicaţii despre cifrele umflate”. Social-democraţii anunţă că vor depune mai multe amendamente.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”De ce vor PNL-iştii să adopte pe furiş bugetul, prin angajarea răspunderii? Ca să nu dea explicaţii despre cifrele umflate, care arată că bugetul ajunge doar pentru 9 luni. Ca să nu fie întrebaţi la ce spitale vor tăia fondurile şi care vor fi închise/comasate/privatizate. Ca să nu dea explicaţii de ce nu vor face autostrăzile promise, de ce nu mai dau bani pentru investiţii la comune şi oraşe, de ce desfiinţează Start-Up Nation, de ce sistează investiţiile în irigaţii, de ce taie enorm de la Sănătate şi Agricultură, dar cresc masiv la Armată, Poliţie, Servicii secrete, inclusiv pentru pensii speciale” au scris, joi seară, pe pagina oficială de Facebook, reprezetanţii PSD.

Potrivit acestora, asumarea răspunderii pe Legea bugetului de stat ste ”cea mai nedemocratică decizie a unui guvern după 1989”.

”PSD va depune amendamente pentru a apăra beneficiile obţinute de cetăţeni în guvernarea social-democrată”, a mai transmis PSD.

Social-democraţii au enumerat câteva amendamente pe care le vor depune la buget:

1. Creşterea pensiei minime, pe care PNL vrea să o îngheţe în 2020.
2. Creşterea salariilor din Învăţământ, conform prevederilor legale pe care PNL vrea să le abroge.
3. Asigurarea pragurilor minime de finanţare pentru comunităţile locale, pe care PNL vrea să le desfiinţeze, condamnând jumătate din populaţie la subfinanţare.
4. Asigurarea finanţării spitalelor, pe care PNL vrea să o taie cu aproape 40%.

Premierul Ludovic Orban a anunţat, miercuri, în şedinţa de Guvern, că a luat decizia angajării răspunderii pentru 3 proiecte de lege: legea bugetului de stat, legea bugetului asigurărilor sociale de stat şi legea de corectare a OUG 114.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.